Telefonos segítőket keres a pécsi stábba az életeket mentő Ifjúsági Lelki Elsősegély

2018. augusztus 17. péntek 10:33

Telefonos segítőket keres a pécsi stábba az életeket mentő Ifjúsági Lelki Elsősegély

Magyarországon hetente két fiatal lesz öngyilkos, és harmincszor többen vannak azok, akik gondolnak rá, hogy megtegyék. Nekik, valamint a kisebb problémákkal küzdőknek is segít az Ifjúsági Lelki Elsősegély a 137-00 telefonszámon.

A pécsi stábba olyan önkénteseket keresnek, akik havonta néhány estét mások segítésére áldoznának a szabadidejükből. Székely Zsuzsanna szolgálatvezető lapunknak elmondta, hogy érettségivel, jó kommunikációs képességgel és fejlett önismerettel rendelkező férfiak és nők jelentkezését várják.

- Korhatár nincs, 18 év fölött bárki jelentkezhet, fiataloktól a rugalmas gondolkodású nyugdíjasokig. Az önkéntesek egy 100 órás ingyenes tanfolyamon vesznek részt, amely önismereti csoportfoglalkozásokból, elméleti oktatásból és gyakorlati felkészítésből áll. A képzés hétköznap az esti órákban lesz, így tanulás vagy munka mellett is végezhető - fogalmazott.

A vonal hétköznap esténként 17-21 óra között érhető el, és a hívó számára ingyenes. A telefonálónak nem kell bemutatkoznia, és amit elmond, az a szolgálat keretei között marad. Az ügyelő is anonim, így szorongató titkokat is meg lehet osztani a 137-00 számon keresztül.

A telefonos szolgálatnak nagy szerepe van a lelki egészség megőrzésében, a krízishelyzetek kezelésében és az öngyilkosság-megelőzésben.

Bővebb információt a [email protected] e-mail címen kaphatnak az érdeklődők, akik ugyanitt jelentkezhetnek is a feladatra szeptember 12-ig.


Képünk illusztráció. 

Palotás P. - Fotó: pixabay.com