Szurkolók az állatkínzás ellen: megesett, hogy kutyabordély felszámolásában is részt vettek

2017. augusztus 12. szombat 19:00

Szurkolók az állatkínzás ellen: megesett, hogy kutyabordély felszámolásában is részt vettek

Szombaton a Széchenyi térre érkeztek a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport tagjai. Több százan emelték fel hangjukat az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód ellen tiltakozva. 

Schmidt Csaba, a Kutyavilág Alapítvány alapítója elmondta, eddig az volt a legnagyobb baj, hogy többnyire fiatal lányok próbáltak hangot adni az állatkínzás problémájának, ők mentek el a tragédiák helyszíneire, olykor az állatkínzókkal szembenézve. Most, hogy a szurkolók is csatlakoztak a tiltakozókhoz, nagyobb erővel bővült a csapat. 


A megmozdulás célja az egyre nagyobb méreteket öltő agresszív, kegyetlen, állatokra és emberekre is egyaránt veszélyes magatartásforma elutasítása, valamint a politikai, vallási, etnikai hovatartozástól független egységes álláspont kifejezése. További cél a lakosság tájékoztatása a lehetséges tennivalókról, az illetékes hatóságokról, szervezetekről és az eljárásrendről állatkínzás, állatbántalmazás esetén.

A szurkolók nagyon sok olyan helyre jutottak már el, ahová mások talán be sem tennék a lábukat. Magyarországon sokan nem tudják, hogy olyan vadkeleti helyek is vannak, ahol például kutyaviadalokat rendeznek, illetve kutyabordélyt is üzemeltetnek. Szomorú és kegyetlen dolgokat művelnek az olyan beteg lelkű emberek, akik még közösülni is képesek az állatokkal. A csoport tagjai ezekre a rettenetes dolgokra próbálják felhívni megmozdulásaikkal a figyelmet.

A rendezvényt több civil szervezet és párt is támogatta. Pécsett körülbelül háromszáz ember látogatott el a Széchenyi térre, s a világhálón is sokan támogatásukról biztosították a megmozdulás résztvevőit. 

Pauska Petra - Fotó: Laufer László