Szoci biznisz: Ács Kőhegyi székében

2009. május 27. szerda 19:37

Szoci biznisz: Ács Kőhegyi székében
Az Air-Horizont Nonprofit Kft. parlamentbe távozó korábbi vezetője, az önkormányzati képviselőként is ismert MSZP-s Kőhegyi István székét három hete Ács Gyula kapta meg, mondhatni fű alatt, miután a társaság új igazgatóját nem az önkormányzat, hanem a holding nevezte ki. Ács így már a második közpénzből finanszírozott helyi céget irányíthatja, igaz, korábban is Kőhegyivel dolgozott együtt.

A szintén a pogányi repülőtér jobb sorsát elérni hivatott cég, a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft. ügyvezetője az internetes cégjegyzék szerint április 27-e óta vezeti az Air-Horizont Kft.-t is, azaz még a polgármester-választás előtt "bebiztosították" helyét a repülőtéren.

Mint ismeretes, Kőhegyi István az elhunyt Tasnádi Péter polgármester országgyűlési képviselői helyére került a parlamentbe - ezt követően pedig lemondott az Air-Horizontnál betöltött helyéről.

A Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója, Varga Péter szerint nem kap pluszpénzt Ács - immár második - ügyvezetői pozíciójáért, s ő úgy tudja, hogy korábban - legalábbis az ő irányítása óta - Kőhegyi István sem az itteni ügyvezetői posztja után, hanem az Ács Gyula irányítása alatt álló Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft.-ben végzett beosztotti - marketinges - munkája után kapott fizetést.

Varga úgy véli, kézenfekvő volt Ács kinevezése, hiszen eddig is "a repülőtéren dolgozott az ügyvezető".

Mint hozzátette, ő már örökölte azt a helyzetet, hogy külön cég ügyködik a repülőtér működtetésén (a Pécs-Pogányi R. M. kft.) illetve fejlesztésén (az Air-Horizont). Az utóbbi tevékenységgel megbízott cégről megjegyezte, hogy annak jelenleg nincs bevétele, "így nem is lenne miből fizetni az ügyvezető bérét".

Ács jelenleg bruttó 450 ezer forintot kap a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft. ügyvezetői igazgatójaként.


Képünk a pogányi reptéren készült.


B. M. - Fotó: Dittrich Éva