Színvallásra szólítja fel a pécsi Fidesz a szocialistákat

2019. február 18. hétfő 15:21

Közleményben szólította fel színvallásra a Fidesz Pécsi Csoportjának Elnöksége "a szocialistákat és szövetségeseiket". 

 

 

"Minden jóérzésű embert felháborító, a nőkre nézve mélységesen bántó, lealacsonyító és megalázó megfogalmazásokkal jelent meg egy írás a minap a Magyar Szocialista Párthoz kötődő, Pécsről szerkesztett internetes felületen.

A Fidesz pécsi szervezete felszólítja a baloldali pártot és minden szövetségesét, mielőbb határolódjanak el az írástól és az azt közlő felülettől! Az álnév alatt megjelent véleménycikk szerzője többek között olyan kifejezéseket használ a gyermekáldással kapcsolatban, mint "elletés", "pulyák potyogtatása". Vélekedése szerint a magyar nők olyan "ellőrobotok", akik szívesebben szülnének autót, mint gyermeket. Tanáccsal is ellátja a nőket a szerző, mégpedig, hogy a gyermeket a határ közelében érdemes világra hozni, mert így az újszülöttekben megbotolhatnak az illegális határátlépők.

A Fidesz pécsi elnöksége mélységes megdöbbenéssel fogadta, hogy ilyen tartalmú írások 2019 Magyarországán megjelenhetnek, még ha erre egy MSZP-közeli internetes felületen került is sor.

Bíztunk benne, hogy az írás megjelenése óta eltelt napokban a szocialisták és szövetségeseik egy emberként határolódnak el a cikk tartalmától. Erre azonban az internetes bejegyzések szerint saját szimpatizánsaik sajnálata ellenére sem került sor.

Ezért a Fidesz pécsi elnöksége felszólítja a Magyar Szocialista Pártot és minden más politikai szervezetet, amely velük szövetkezik, hogy valljanak színt a kérdésben!

Valljanak színt, egyetértenek-e a cikk tartalmával, osztják-e azokat a nézeteket, amelyeket az írást jegyző ismeretlen képvisel? Vagy pedig mondják ki nyíltan, hogy elhatárolódnak mind az írástól, mind az azt közlő felülettől!

Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy az emberek joggal gondolhatják mind az MSZP-ről, s mindazokról, akik szövetségre lépnek velük bármilyen szinten, hogy mindannyian ugyanolyan, a nőket lealacsonyító, megalázó, felháborító nézeteket vallanak", olvasható a hétfőn délután kiadott közleményben.