Színes gálával indul vasárnap a Pécsi Fordan Táncklub jubileumi éve

2018. február 22. csütörtök 16:52

Színes gálával indul vasárnap a Pécsi Fordan Táncklub jubileumi éve

2018. a Pécsi Fordan Táncklub jubileumi éve lesz, hiszen több aktualitása is van az ünneplésnek. 30 éve alakult a táncklub, 10 éve nyitotta kapuit táncos a Fordan Tánccentrum, valamint a klub vezetője, Papp Viktor pontosan 35 éve kezdte táncos pályafutását.  

2018. év első félévében minden hónapra jut valamilyen fordanos rendezvény. Két Fordanos Gála, egy Fashion Dance Táncverseny és egy Fashion Dance Magyar Kupa, egy dunántúli és egy országos akrobatikus rock 'n' roll verseny rendezői lesznek. Az első állomás február 25-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a komoly hagyományokkal rendelkező Félévzáró Gála.

A gálának kettős célja van. Egyrészt a versenyző csoportoknak egy szezon előtti erőfelmérés, hiszen már március 3-án utaznak az első akrobatikus rock 'n' roll versenyre Veszprémbe, valamint a Látványtánc Sportszövetség kaposvári kvalifikációs táncversenyére. Másrészt szerepeltetni azokat a táncosokat, csoportokat, akik még nem versenyeznek, hiszen itt remek szereplési lehetőség kapnak. Ilyenkor a nyilvánosság előtt mutatkoznak be azok a kezdő csoportok is, akik 2017. szeptemberben iratkoztak be a Fordan Táncklub valamely kurzusára.

A fordanosok Félévzáró Gálája két részből fog állni, 1 - 1 rész kb. másfél órás lesz. A gálán összesen 345 táncos kerek 50 produkciója fog bemutatkozni. Fellépnek az akrobatikus rock 'n' roll táncosok minden korosztályban, bemutatkoznak a Fashion Dance csoportok, de láthatjuk a klub elitjének számító un. referencia csoportot is látványos show tánc produkcióval. A gála legfiatalabb és legidősebb szereplői között közel 50 év a korkülönbség. A legifjabbak a manó tornások lesznek, akik nagyrészt a 4 - 5 éves korosztályt képviselik, a Retro Táncműhely férfi táncosa pedig túl van már az 50-en.

A színes tánc kavalkádban várhatóan mindenki megtalálja a számára legkedvesebb táncműfajt, vagy éppen tánccsoportot. A fellépés után minden táncos színes emléklapot kap. A műsorszámok a Pécsi Fordan Táncklub 14 oktatójának, edzőjének és asszisztensének munkáját dicséri.

A rendezők ezúttal is számítanak a közönség aktivitására. A Gála ideje alatt szimpátiaszavazásra lesz lehetőség a közönség részéről. Este 7 körül derül ki, hogy ki a nézők kedvenc csoportja, párosa, vagy táncosa. A győztes egy óriási serleggel lesz gazdagabb. Mint minden fordanos rendezvényen, ezúttal is értékes ajándékokat, utazásokat, utalványokat sorsolnak ki a rendezők a lelkes szavazók közt.

A Félévzáró Gála remélhetőleg komoly közönségsikerre számíthat, hiszen a hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett nagyon sok táncszerető pécsi látogatja a színvonalas fordanos rendezvényeket.

Forrás: Pécsi Fordan Táncklub