Szeptemberben parádéznának a homoszexuálisok Pécsett - Szerintük bárhol szabad

2021. június 29. kedd 07:48

Szeptemberben parádéznának a homoszexuálisok Pécsett - Szerintük bárhol szabad

Tavaly a "világban történő helyzetre reagálva" úgy döntöttek a szervezők, hogy nem rendezik meg a pécsi homoszexuális felvonulást. A közfelháborodás dacára azonban nem adták fel tervüket, olyannyira, hogy most bejelentették, szeptember 18-án parádéznak Pécsett.

 

 

Eredetileg tavaly május 16-án vonultak volna fel a homoszexuálisok Pécs belvárosában, a szervezők azonban már márciusban bejelentették, felfüggesztik a szervezést az új koronavírus-járvány miatt.

Akkor azt írták, „vészforgatókönyv megalkotásán dolgoznak, folyamatosan tájékozódnak szakértő és tanácsadó munkatársaiktól, s az új időponttal kapcsolatban mindenkit idejében tájékoztatnak." Ebből tavaly már semmi nem lett, "a világban történő helyzetre reagálva" fújták le a rendezvényt.

Hozzátették azt is, 2021-ben Pécsett is megszervezik a felvonulást, azaz tervükről továbbra sem tettek le.

A járvány miatt tavaly azt az aláírásgyűjtést is felfüggesztették, amelyekkel azt szerették volna kikényszeríteni a homoszexuálisok felvonulását ellenzők, hogy Pécs balliberális városvezetése tartson közmeghallgatást a homoszexuális felvonulás ügyében.

Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője kezdeményezésére elindult aláírásgyűjtés papíralapú íveken zajlott, s rövid idő alatt több ezren csatlakoztak hozzá.

 

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint legkevesebb hatezer aláírásra van szükség a közmeghallgatás kitűzéséhez.

A világhálón ugyanakkor továbbra is aláírható maradt a homoszexuálisok felvonulása elleni tiltakozó petíció, amelyet eddig már több mint tíz és félezren írtak alá.

A jelek szerint a szervezők és támogatóik mindezek dacára sem tettek le tervükről, olyannyira nem, hogy most bejelentették, szeptember 18-án rendezik meg Pécsett a homoszexuális felvonulást.

Azt írták: "Bárhol Szabad!"- így szól az első vidéki Pride Felvonulás szlogenje. Szabad Budapesten, Szabad Pécsett, szabad bárhol megünnepelni a Szabadságot, ami a sokszínű identitásainkban rejlik!"

Közölték azt is, hogy a felvonulást követően Rainbow Party-t is tartanak, amelynek részleteiről később adnak tájékoztatást.


 

Képünk archív felvétel, a homoszexuálisok egyik budapesti felvonulásán készült.

M. B. - Fotó: MTI