Scheffer: "nem kritikus ez, majom!"

2008. május 08. csütörtök 16:24

Scheffer:
Nem kis indulatokat kavart egy nemrégiben megjelent országos gasztronómiai bédekker - a Király utcában lévő patinás étterem, a Fregatt Arizona tulajdonosa, Scheffer Ferenc, mint a Bors című bulvárlap május 8-ai száma írja, egyenesen milliós pert helyezett kilátásba miatta. Az ismert vendéglőst éttermében kerestük fel.

Mielőtt Scheffer Ferenc szavait bővebben idéznénk, a történet dióhéjban.

Étterem és Borkalauz 2008 címmel jelentetett meg egy százötven hazai vendéglő tesztjét és egy borkalauzt is tartalmazó kötetet a közelmúltban a Pécsi Direkt Kft. - a kritikákat Molnár B. Tamás jegyzi. A könyvben több ismert pécsi vendéglátóhely bírálata is szerepel, a Fregatt Arizonáról kifejezetten dehonesztáló szavak kíséretében húzzák le a keresztvizet a szerzők. A Bors című lap mai számában e miatt az étterem tulajdonosa kártérítési pert helyezett kilátásba.

- Hogyne lennék mérges, hiszen egy elfogult, hitelrontásra alkalmas, velejéig hazug véleményt közöltek a Fregattról a könyvben. Többek között olyan ételekre, fogásokra is hivatkoznak, amelyek nálam soha nem voltak étlapon, mint például a bélszíncsík vagy a hollandi mártás. A szövegről lerí, hogy egy másik pécsi vendéglős mondta tollba, csak azért, hogy lejárasson! Ráadásul Molnár B. maga is elismeri, hogy nem járt a Fregattban, csak évekkel ezelőtt.

Igaz, a Bors-beli cikkben már a szerző is azt állítja, mesterszakácsok tesztelték az éttermeket. A pécsi vendéglős erre nem kis indulattal mondja:

- Mesterszakácsok? Kik? Van nekik nevük? Ha itt voltak, mikor voltak itt? Ha soha nem volt bélszíncsík vagy hollandi mártás az étlapomon, akkor hol ettek ilyet? Megmondom én mi az igazság: Molnár B. utólag találta ezt ki, hogy a per elöl mentse az irháját. Nem kritikus ez az ember kérem, hanem egy majom! Üzenem neki, jöjjön egyszer tényleg el a Fregattba, ezentúl mindennap friss banánnal várom!

P. Zs. - Fotó: Balikó Gergő