Részegen okozott halálos balesetet egy baranyai férfi

2021. szeptember 29. szerda 12:57

Részegen okozott halálos balesetet egy baranyai férfi

A vádlott és védője fellebbezése folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a kedden tartott nyilvános ülésen a Szigetvári Járásbíróság 2021. február 22-én kelt ítéletét helybenhagyta, így a vádlottat halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt jogerősen 2 év 6 hónap börtönre, 4 év járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

 


A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott 2019. augusztus 29. napján 22 óra 10 perckor közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette a tulajdonát képező személygépkocsit egy Baranya megyei település főútján. A gépkocsi jobb oldali első ülésén egy nő utazott. A vádlott és a sértett nem használták biztonsági övüket.

A vádlott két utca kereszteződésében balra, nagy ívben 40-45 km/h sebességgel történő kanyarodása során a jármű kézifékét berántotta, majd az általa vezetett gépkocsival kisodródott, és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árokba csapódott a jármű jobb oldalával. A gépkocsi a jobb oldalán átfordulva a tetőlemezen nyerte el nyugalmi helyzetét.

A baleset során az utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

 

A vádlott vezetői engedélyét a helyszínen elvették az intézkedő rendőrök.

Forrás: Pécsi Törvényszék