Regős István kapta idén a Rajczi Péter-díjat

2017. szeptember 01. péntek 07:57

Regős István kapta idén a Rajczi Péter-díjat

Regős István részére a szakképzés terén végzett több évtizedes, fáradhatatlan oktató-nevelői tevékenysége, továbbá a fotózás népszerűsítése területén elért sikereinek elismeréseként a Rajczi Péter-díj kitüntetést adományozta a város közgyűlése. A díjat csütörtökön adta át Páva Zsolt polgármester


Regős István 1950-ben született Pécsett. A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett 1968-ban, majd 1971-ben a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán vegyipari gépész üzemmérnöki diplomát szerzett.

1973-ban műszaki tanári oklevelet vett át a Budapesti Műszaki Egyetemen. 2002-ben a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán épületgépész szakmérnöki oklevelet szerzett.

Oktatói munkáját a pécsi 508. Sz. Kertvárosi Szakképző Iskolában kezdte, ahol hosszú éveken át gépész-műszaki szakmai ismereteket tanított. Az iskola profiljának megfelelően a bádogos, felvonószerelő, gázvezeték- és készülékszerelő, hegesztő, kovács, központifűtés-szerelő, szerkezetlakatos, üveges, vízvezeték-szerelő szakmák elsajátításához adott ismereteket.

Tanítványai rendszeresen részt vettek, és kitűnő eredményekkel végeztek az országos anyagismereti, mechanikai, szakrajzi, munkavédelmi és irányítástechnikai versenyeken.

Szakmai-oktatói munkáját 1976-ban oktatási miniszteri dicsérettel, 1986-ban minisztertanácsi Kiváló Munkáért kitüntetéssel jutalmazták.

Szabadidejében 1984-től a Mecseki Fotóklub tagjaként 19 éven át szervezte az Országos Középiskolai Fotókiállítást. A rendezvények célja volt a kreativitás kibontakoztatása, a szépérzék, a lelkesedés, a természet, az élet bemutatása. Nyugdíjasként 2010 óta a Mecseki Fotóklub titkáraként tevékenykedik.

Forrás: Pécs önkormányzata