Rablás Komlón: talán csak nem O. J. Simpson volt!?

2020. február 24. hétfő 13:23

Rablás Komlón: talán csak nem O. J. Simpson volt!?

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte O. J. S. gyanúsított letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerin múlt csütörtökön 21 óra körüli időben egy komlói gyógyszertár előtt a járdán a gyanúsított férfi - előzetes szóváltás nélkül - kitépte a sértett férfi kezéből a szatyrát, és azt a földre dobta, majd a sértettet combon rúgta és a földre lökte.

Ezt követően a gyanúsított a földön fekvő sértett combját és csípőjét még öt-hat alkalommal megrúgta.

Amikor a gyanúsított felhagyott a bántalmazással, a még földön fekvő sértett kabátja belső zsebéből elővette pénztárcáját, abból kivett mintegy 23.000 forint készpénzt, majd a tárcát visszarakta eredeti helyére, és a készpénzzel, valamint a szatyorral - amelyben egy kolbász, kettő darab gyertya, egy többfunkciós zsebkés, egy kenyér, valamint különböző ruhaneműk voltak - együtt a helyszínről távozott.

A bántalmazás következtében a sértett csípőcsontja eltört, ezért műtéti beavatkozásra szorul.

Figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére, megalapozottan lehet arra következtetni, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsított ismeri a sértettet, megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban részt vevő személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék