Plázázni, piacozni is szabad hétvégén Pécsett, a szabadidőparkok csak reggel kereshetők fel

2020. április 30. csütörtök 15:33

Plázázni, piacozni is szabad hétvégén Pécsett, a szabadidőparkok csak reggel kereshetők fel

Szombaton és vasárnap ismét a polgármesterek dönthetnek a kijárási korlátozások szigorításáról. Péterffy Attila, Pécs polgármestere közleményben jelentette be, ezúttal is él ezzel a jogával, s a múlt hétvégivel azonos döntést hozott. Közlemény.

 

Piacok

 

A pécsi piacok látogatási rendje a május 1-3-i időszakban változatlan marad. 9 és 12 óra között csak a 65 évnél idősebbek látogathatják a pécsi piacokat, az ezen kívül eső időszakban pedig a 65. életévüket be nem töltött polgárok. A korábban meghozott rendelkezés, amely szerint a pécsi piacokon csak védőmaszkban lehetséges az árusítás, továbbra is érvényben marad.

 

Közterületek

 

A Tüskésréti szabadidőpark és annak parkolója, a Mandulás játszótér és annak parkolója, a Malomvölgyi szabadidőpark és annak parkolója, valamint a Tettye park és parkolója nem látogatható a május 1-étől 3-áig.

Kivételt jelentett ez alól, hogy a Malomvölgyi tó és a Kökényi tó területét felkereshetik horgászok. A területen legfeljebb annyi horgász tartózkodhat, amennyi hivatalosan kijelölt horgászhely van, és nekik is be kell tartaniuk a szociális távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

 

A Tüskésréti szabadidőparkot és parkolóját, a Malomvölgyi szabadidőparkot és parkolóját, valamint a Mandulás játszótér parkolóját május 1-étől 3-áig reggel 6 és 9 óra között használhatják/látogathatják azok, akik sportolási céllal keresik fel ezeket a területeket.

 

Természetesen továbbra is azt kérem önöktől, hogy ha tehetik, maradjanak az otthonukban!"

 

Azt kérem továbbá, hogy mennyiben sportolás céljából látogatják a pécsi pihenőhelyeket, vegyék figyelembe, hogy a kutatások szerint ilyen esetben kilégzéskor a vírus jóval messzebbre is képes terjedni. Ezért azt javaslom, hogy sportolás közben legalább 10 méter távolságot tartsanak egymástól.

 

 

 

 

EQM