Pécsi pincér tanuló állhatott dobogóra
2018. március 06. kedd 11:30

Huszonegy diák célozta meg a legjobbnak járó elismerést a 47. Danubius Tanulóversenyen, ahol a vállalat szállodáiban gyakorlatot teljesítő szakács, cukrász és pincér tanulók mérték össze kreativitásukat, szakmai felkészültségüket a Hotel Hungaria City Centerben.
Az értékelő vacsorán a szürke harcsafilé és a sertésoldalas kapott főszerepet, és a bisztró jellegű sajttortát is többféle kivitelezésben láthattuk.
A Danubius szállodáiban és a Gundel Étteremben gyakorlatukat töltő diákokat tanulófelügyelők készítették fel a hagyománynak számító versenyre, így szakemberek mentorálása mellett álmodták meg és tökéletesítették a fogásokat, a dísztortákat és a tányérdesszerteket, az árukosárban korábban megjelölt alapanyagok felhasználásával.
A verseny első részében a tételhúzáskor arról az elméleti tudásukról adtak számot a tanulók, amely a későbbi szakvizsgájukon is a kötelező ismeretanyag részét képezi. Ezután következett a gyakorlati megvalósítás és megmérettetés.
A zsűri mindvégig elismerő szavakkal és építő jellegű kritikákkal egyaránt illette a versenyzőket, a végeredmény pedig az általuk adott pontszámok és a hétfő esti vacsoravendégek visszajelzései alapján született meg:
Képünk illusztráció.
Forrás: Danubius Zrt. - Fotó: Pixabay
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Nyári előszezoni menetrendre vált a...
- Az átlagosnál melegebb és szárazabb...
- Folytatódik az áresés, ezúttal a...
- Ennyi volt, távozott a PMFC-től Aczél...
- Csütörtökön számolnak be a kormány...
- Különös házasság: közbelépett a bíróság
- Hétfőtől már naponta utazhatunk...
- Történetének legnagyobb gyakorlatát...
- Idén elmaradt a zöldár a Dunán, már...
- Egymással vívtak roppant szoros...