Pécsi pincér tanuló állhatott dobogóra
2018. március 06. kedd 11:30

Huszonegy diák célozta meg a legjobbnak járó elismerést a 47. Danubius Tanulóversenyen, ahol a vállalat szállodáiban gyakorlatot teljesítő szakács, cukrász és pincér tanulók mérték össze kreativitásukat, szakmai felkészültségüket a Hotel Hungaria City Centerben.
Az értékelő vacsorán a szürke harcsafilé és a sertésoldalas kapott főszerepet, és a bisztró jellegű sajttortát is többféle kivitelezésben láthattuk.
A Danubius szállodáiban és a Gundel Étteremben gyakorlatukat töltő diákokat tanulófelügyelők készítették fel a hagyománynak számító versenyre, így szakemberek mentorálása mellett álmodták meg és tökéletesítették a fogásokat, a dísztortákat és a tányérdesszerteket, az árukosárban korábban megjelölt alapanyagok felhasználásával.
A verseny első részében a tételhúzáskor arról az elméleti tudásukról adtak számot a tanulók, amely a későbbi szakvizsgájukon is a kötelező ismeretanyag részét képezi. Ezután következett a gyakorlati megvalósítás és megmérettetés.
A zsűri mindvégig elismerő szavakkal és építő jellegű kritikákkal egyaránt illette a versenyzőket, a végeredmény pedig az általuk adott pontszámok és a hétfő esti vacsoravendégek visszajelzései alapján született meg:
Képünk illusztráció.
Forrás: Danubius Zrt. - Fotó: Pixabay
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- A kánikula mellett frissítő zivatarok...
- Jakubinyi László a Jó ember-díj idei...
- Hatalmas kígyóhoz riasztották a...
- Késelés a Széchenyi téren: egy 18...
- Két fiatal követett el késes támadást...
- Lezárták az M60-as autópálya egy...
- Vérző turistát menekítettek le a...
- Már a nyári menetrend szerint járnak...
- Idén is megrendezik a Pécsi...
- Úrnapját ünnepelték a bátai Szent Vér...