Pécsi Borászok Köre alakul a minőségi borkészítés érdekében

2013. május 22. szerda 14:30

Pécsi Borászok Köre alakul a minőségi borkészítés érdekében

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület borútként vállalja fel a teljes pécsi borvidék népszerűsítését. Kiemelten fontosnak tartják azt, hogy a pécsi borvidék egységét erősítsék azáltal is, hogy az egyesületen belül valós összefogás alakuljon ki a termelők között.

A Pécs-Mecseki Borút Egyesület ezért megnyitja a lehetőségét minden mohácsi és bólyi termelő számára a szervezethez való csatlakozásra, így minden minősített borturisztikai szolgáltató a borvidéken, a korábbiakkal ellentétben, egy szervezethez tartozna. Az egység kialakítása persze elsősorban a termelők igénye, hiszen ezáltal várhatóan még hatékonyabban tudnák a közös bormarketing munkát szervezni.

 

Május 31-én kerül sor a Pécsi Borászok Körének ünnepélyes megalakítására, amely a pécsi borvidék termelőinek egy újszerű együttműködése. A Kör először néhány alapító taggal kezdi meg működését, de várja tagjai körébe azokat a borászokat, akik tevékenységüket hivatásszerűen végzik, és elkötelezettek a minőségi borkészítés mellett. A közösség megalakulása lehetőséget teremt a borászok havi találkozására, szakmai egyeztetésekre, eszmecserére, és tematikus helyi borász-kóstolók megvalósítására. A cél, a termelők közötti hatékony együttműködés kialakulásával a Pécsi borvidék piaci pozíciójának a megerősítése.

A május 31-én 17 órakor a Hotel Corsóban tartandó alakuló ülés után veszi kezdetét a „Best of Pécs", a pécsi borvidék aranyérmes borainak közönségkóstolója.