Pécsi alapítvány munkatársát zsarolta, lecsukták

2020. január 31. péntek 13:57

Pécsi alapítvány munkatársát zsarolta, lecsukták

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított egy pécsi alapítvány egyik alkalmazottját 2020. január 6. napján megkereste munkahelyén azzal kapcsolatban, hogy a sértett egy korábbi vallomására tekintettel a gyanúsítottal szemben a Pécsi Rendőrkapitányság 120.000,- forint pénzbüntetést szabott ki, ezért a gyanúsított kérte a sértettet, hogy fizessen neki 20.000,- forintot.

Ezt követően a gyanúsított rövid időközönként, naponta többször is kereste a sértettet a munkahelyén és azzal fenyegette, hogy büntetőfeljelentést tesz ellene és bántalmazni fogja a gyermekeket.

A gyanúsított 2020. január 21. napján ismét felkereste a sértettet a munkahelyén, aki azonban nem tartózkodott ott. A gyanúsított a sértett munkatársával közölte, hogy amennyiben a sértett nem ad neki 40.000 forintot, úgy feljelenti és bántalmazni fogja a sértettet.

A sértett munkatársa ezt követően kikísérte a gyanúsítottat az épületből, aki negyedóra elteltével ismét visszatért és közölte a sértett munkatársával, hogy amennyiben a sértett nem fizet neki 40.000,- forintot, úgy a sértettet megveri és elvágja a torkát.

A gyanúsított ezt követően távozott a helyszínről.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy figyelemmel a bűncselekmény súlyára, valamint a gyanúsított előéletére, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, valamint hogy a sértett sérelmére megkísérelt bűncselekményt befejezné, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.