Pécsett is durvul a helyzet: a Tüke Busznál, a városházán és ovikban is találtak új fertőzöttet

2020. október 30. péntek 12:08

Pécsett is durvul a helyzet: a Tüke Busznál, a városházán és ovikban is találtak új fertőzöttet

Újabb koronavírusos dolgozókról adott ki közleményt pénteken a pécsi önkormányzat.

 

"A polgármesteri hivatal két újabb dolgozója kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét csütörtökön este. Ezúttal a Költségvetési és Közgazdasági Főosztály egyik dolgozójáról, illetve az Informatikai csoport egyik munkatársáról igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést.

Mindketten nyolc napja jártak utoljára a hivatal épületében, tünetmentesek. A velük szoros kapcsolatba került összesen 5 munkatárs karanténba került, tesztelésük folyamatban van, irodáikat fertőtlenítették.


Új fertőzések az óvodákban


A Keleti Városrészi Óvoda Bártfa Utcai Tagóvodájában az Oktatási Hivatal 2020. november 6-ig rendkívüli szünetet rendelt el, miután 4 dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett. Emiatt valamennyi munkatárs karanténba került, közülük hat fő tesztelése folyamatban van.


Az óvoda 53 gyermeket fogad, őket vasárnap estig helyezték járványügyi megfigyelés alá. Azokat a gyermekeket, akiknek a felügyeletét hétfőtől nem tudják megoldani a családok, az óvoda egy másik tagóvodájában fogadják majd, jelenleg az erre vonatkozó igényeket mérik fel.


A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában immár 15 főre nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Emiatt az Oktatási Hivatal a korábban elrendelt rendkívüli szünetet november 4-ig meghosszabbította.

Az óvodai ellátást igénylő gyermekeket továbbra is a Budai Nagy Antal utcai központi óvodában fogadják. A Belvárosi Tagóvoda épületét a honvédség csütörtökön fertőtlenítette, a munkatársak jelenleg a játékok fertőtlenítését végzik.


Új fertőzött az egyik szociális központban


Az Uránvárosi Szociális Központ egyik dolgozója pénteken reggel értesült arról, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett. Az érintett ügyintéző nyolc napja nem volt az irodában, mert táppénzen otthonában tartózkodott. Az önkormányzat elrendelte a központ valamennyi munkatársának tesztelését, és otthoni munkavégzését azzal, hogy a területi szociális központnak a továbbiakban is biztosítania kell az ügyfélforgalmat.


Igazolt fertőzött a Tüke Busznál


A Tüke Busz Zrt. egyik, a Nyugati ipari úti telephelyen dolgozó munkatársáról pénteken délelőtt derült ki, hogy igazoltan koronavírus-fertőzött. Nyolc napja nem volt bent munkahelyén, a közvetlen munkatársa önkéntes karanténba vonult. A fertőzéshez kapcsolódó kontaktkutatás jelenleg is tart, további munkatársakon a koronavírus fertőzés jelei eddig nem jelentkeztek.

Képünk illusztráció.

EQM - Fotó: pixabay.com