Pécsett is börtönbüntetést követelnek a kegyetlen állatkínzóknak a szurkolók

2017. augusztus 10. csütörtök 12:15

Pécsett is börtönbüntetést követelnek a kegyetlen állatkínzóknak a szurkolók

Szombaton városunkba érkeznek a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport tagjai. Délután a Széchenyi téren ismertetik céljaikat, illetve szeretnék az érdeklődőkkel átbeszélni a Baranya megyei állatvédelem helyzetét.

Több százan tüntettek nemrég a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagycserkeszen, ahol kegyetlen körülmények között tartottak egy kutyát. Ez volt az első jelentősebb demonstrációja a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoportnak, amelyhez az ország szinte minden pontjáról csatlakoztak drukkerek.

Szombaton Pécsett is zászlót bontanak, a Széchenyi téren tartanak fórumot. 

- Célunk az állatkínzás megfékezése és a törvény szigorítása - kezdte Dezső Kármen, a helyi csoport koordinátora. - Már körvonalazódik egy csapat, akik nem csak szurkolókból állnak. Ők nagyon sokat segítenek a mentésben. Ha pedig más településen működő csoporthoz fut be kérés, továbbítják nekünk - ismertette a működés részleteit.

Pártok is jelen lesznek?

Minden bizonnyal sokakat érdekel majd a szurkolók szombati megmozdulása. A közösségi oldalon olvasható bejegyzésük szerint a Baranyában működő állatvédő szervezetek is örömmel fogadják őket, sőt, még a politikai is érdeklődést mutat. Elképzelhető tehát, hogy pártok képviselői is az ügy mögé állnak. A lakossági fórum délután egy órakor kezdődik.

Az ismert állatvédő pozitívan tekint a jövőbe, úgy fogalmazott, „valami végre elindult".

- Őszintén remélem, hogy hosszútávon működőképes lesz az elképzelés, mert komoly mérföldkő lenne ez a magyarországi állatvédelem szempontjából. Erre már nagyon régen szükség lett volna.

Úgy látja, jelentkezőkből nem lesz hiány, hiszen rengeteg az olyan állatszerető ember Baranya megyében, akik valóban tenni is akarnak a helyzet javítása érdekében.

- Amióta elindult a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom, érezhetően több a bejelentés. Nem csak Baranyából keresnek meg, hanem az ország különböző pontjairól. Igyekszem minden helyzetre megoldást találni.

A szurkolók pedig nem tréfálnak, több üzenetükben is egyértelművé tették, börtönbe küldenék az állatkínzókat, és mindent megtesznek azért, hogy ne maradjanak büntetlenül.

A közös ügyért pedig vállvetve harcolhatnak akár a legfanatikusabb komlói és pécsi drukkerek is.


Képünkön: üzentek a veszprémiek is. 

Palotás Péter