Pécsé lehet a Király utcai tiszti klub, a HM 215 millióért végre eladja

2014. november 24. hétfő 11:11

Pécsé lehet a Király utcai tiszti klub, a HM 215 millióért végre eladja

Szerdán - a jelek szerint sürgősséggel - tárgyalja az önkormányzat gazdasági bizottsága azt az előterjesztést, melynek eredményeképpen a város tulajdonába kerülhet a Király utca egyik legértékesebb ingatlana, a színházzal szemben lévő Helyőrségi Klub. A régebben FEK-ként (Fegyveres Erők Klubja) illetve tiszti kaszinóként is emlegetett épületegyüttes jelenleg még mindig a Honvédelmi Minisztérium kezelésében, állami tulajdonban van. Tavaly még úgy volt, hogy a leendő pécsi kaszinó kerülhet ide, de úgy tudjuk, ez már nincs napirenden. 

Parkolóház lehet a Mária utca felől

Információink szerint a Városházán abban gondolkodnak, hogy a tiszti klub telkén, a Mária utca felőli részen egy parkolóházat vagy mélygarázst alakítanak ki, míg a Király utcai főépület hasznosítására több párhuzamosan futó elképzelés is létezik. Girán János alpolgármester a Pécsi Újságnak hétfőn délelőtt azt mondta, mivel egyik ötlet sem végleges még, akkor fognak csak a nyilvánosság elé lépni a tervekkel, ha azok kellő megalapozottsággal bírnak.
Mint az elmúlt évek során többször is beszámoltunk róla, legalább nyolc éve próbálja megszerezni a város a közel 3000 négyzetméteres, műemléki környezetben lévő, helyileg védettnek számító ingatlant.

KORÁBBI ÍRÁSAINKAT AZ ALÁBBI LINKEKRE KATTINTVA ÉRHETI EL: 

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/megoldodni-latszik-a-fek-ugye

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/tovabbra-is-kerdeses-a-tiszti-kaszino-sorsa-de-a-hm-mar-nagyon-szabadulna-tole

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/a-hm-nem-ujitja-fel-a-tiszti-kaszinot

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/mi-lesz-a-tiszti-kaszino-sorsa

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/a-tiszti-kaszinorol-tovabbra-sincs-dontes-a-hattyuhazat-kiuritettek

Legutóbb az EKF idején, majd tavaly foglalkoztatta élénken a tervezett ügylet a közvéleményt (a sétálóutcában voltak, akik úgy tudták, ide költözhet a pécsi kaszinónyitás jogát elnyerő cég, de mivel itt mégsem osztottak ki koncessziót, jelenleg úgy tűnik, ebből nem mostanában lesz valóság).

A tulajdonoscserére azonban idáig várni kellett (elsősorban azért, mert a felek a vételárban nem tudtak kiegyezni). Úgy tűnik azonban, hogy az adásvétel végre megtörténhet: a nyolc éve még nettó 634 millióra becsült épületegyüttest most már a HM tájékoztatása szerint 215 millióért is megveheti az önkormányzat, mely a Pécs Holding bevonásával ezt most meg is kívánja tenni.


A Girán János alpolgármester aláírásával jegyzett előterjesztés szerint az illetékes bizottság szerdán tárgyalja meg a részleteket, s ha minden jól megy, csütörtökön a közgyűlés meg is szavazhatja a dolgot.

Tegyük hozzá, sok idő nincs is a lamentálásra, mert a HM múlt szerdán kelt értesítése szerint a lehetőség csak december 13-ig áll fenn.

P. Zs. - Fotó: Kováts Judit