Önnek bejön az Orfűi Aquapark? Most akár meg is veheti, hétfőn indul az árverés

2020. július 25. szombat 08:54

Önnek bejön az Orfűi Aquapark? Most akár meg is veheti, hétfőn indul az árverés

2016-ban még az év fürdője volt, szerette nagyon sok pécsi, baranyai és helybeli, idén azonban már nem nyitott ki az akvapark Orfűn. Hétfőtől bárki megvásárolhatja, dobra veri ugyanis a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

 

Bár javában tart a strandszezon, a megye egyik legkedveltebb fürdője, az évente több mint százezer látogatót fogadott Orfűi Aquapark nem nyitott ki, sőt, a jövője is bizonytalan.

 A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő komplexumot 2018-ig az MNV száz százalékos tulajdonában lévő budapesti Kiving Kft. üzemeltette, a pécsi székhelyű PSN Zrt. pedig részüzemeltetési feladatokat látott el, számos munkatársa dolgozott az intézmény megfelelő működtetésén.

 

Ezt követően új üzemeltető működtette a 2016-ban az év fürdőjének is megválasztott strandot, majd idén tavasszal már arról lehetett hallani, hogy ebben a szezonban már nem nyitják ki.

Ez így is történt, az MNV mindössze állagmegóvási munkálatokat végeztetett, most pedig bejelentették, hogy nyilvános árverésen próbálják meg értékesíteni az akvaparkot. 

 

A társaság közleménye szerint a világjárvány miatt kialakult helyzet enyhülése után, a gazdaság újraindításával összhangban lehetőség nyílik a tavaly megkezdett, a portfóliótisztítást célzó értékesítési akció folytatására.

Az önállóan értékesítendő, nagy értékű ingatlanok közül a nemzeti vagyonkezelő példaként említett két ingatlant, ezek egyike a Pécsi-tó nyugati partján 63 ezer négyzetméteren elterülő, különleges vízi szolgáltatásokat nyújtó Orfűi Aquapark hétfőtől válik elérhetővé az elektronikus árverési felületén.

A licitálható tételeket a hivatalos EAR felületen (e-arveres.mnv.hu) találják meg az érdeklődők, az értékesítések szabályairól és az ingatlanok részletes adatairól az árverési hirdetményben tájékozódhatnak.

A kikiáltási árat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A régi strand helyén kialakított orfűi akvaparkot tíz évvel ezelőtt, 2010 augusztusában adták át. A Baranyai Élménykörút legnagyobb, mintegy 1,3 milliárd forintból megvalósuló beruházásaként épült meg a komplexum csúszdákkal és élménymedencékkel.

A különleges vízi élményeket és tereket tartalmazó medenceegyüttes napi háromezer fő befogadására képes. 

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)