Nyoma veszett egy mohácsi horgásznak a Dunában, nagy erőkkel keresik

2021. szeptember 27. hétfő 11:55

Nyoma veszett egy mohácsi horgásznak a Dunában, nagy erőkkel keresik

Közösségi oldalon tudatta az alábbi felhívást vasárnap este Póth Sándor: „Kérem a segítségeteket! Eltűnt a barátom! A Duna jobb - és bal partján a bátai lábasházaktól az országhatárig a vízen közlekedőkhöz fordulok. Szombaton a délutáni vagy esti órákban horgászcsónakjából a Dunába eshetett, sötétedésig nem találtak meg. A keresést holnap, azaz hétfőn is folytatjuk. Kérem, hogy figyelmesen haladjatok bármelyik irányba a fent leírt szakaszon és ha bármit találtok, azonnal jelezzétek a hatóságok felé. A legkisebb, jelentéktelenek tűnő dolog is lényeges lehet!"

 

 

- Vasárnap reggel értesültem róla, hogy már szombaton este egy fél 8-as telefonhívás alkalmával a válasz az volt, „a hívott szám nem kapcsolható". Azonnal próbáltam a keresésére indulni. A dunafalvai polgárőrök parancsnokától értesültem arról, hogy a csónakját lehorganyozva, benne a vízbe dobott két pecabottal vasárnap reggel találták meg. A polgárőrök mellett ekkor már az ilyen esetben szokásos protokoll szerint a mohácsi vízirendőrök is a keresésén dolgoztak, s ezt információim szerint, három hajóval folytatják hétfőn - mondta lapunknak nyilatkozva Póth Sándor.


- A bátai horgásztanyáján járva egyértelmű vált számomra, hogy a barátom, mielőtt szokásos horgászatára indult, feltehetőn vacsorázott. A csónakját látva úgy tudom megítélni, hogy miután a pecabotokat bedobta, még állt a csónakban, mert a széke nem volt felállítva.


- Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy megbillent a csónak és kiesett belőle. Elképzelhetetlen számomra, hogy utána mi történhetett, hiszen egy egészséges, jól úszó, a Dunát jól ismerő, életvidám emberről van szó - jegyezte meg Póth Sándor.

Képünk illusztráció, archív felvétel. 

Berta Mária - Fotó: MTI(archív)