Nézőpont: besült a csodafegyver, nem működött az ellenzéki összefogás Mohácson

2020. szeptember 30. szerda 17:02

Nézőpont: besült a csodafegyver, nem működött az ellenzéki összefogás Mohácson

Nem működött az ellenzéki összefogás a mohácsi időközi polgármester-választásáson - mondta a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán. 

 

 

Nagy Dániel szerint újra bebizonyosodott, hogy nem "csodafegyver" az ellenzéki közös lista, így 2022-ben, az országgyűlési választásokon sem lesz az.

A magas részvételről is kiderült, hogy az nem az ellenzéknek kedvez - mondta. Így a bizonytalan szavazók "becsatornázása" is téves elképzelés, hiszen ezen választópolgárok nagy része inkább a "pénztárcája" alapján voksol, nem ideológiai megfontolások szerint.

Ugyanakkor az ellenzék Budapesten kívül képtelen aktivizálni, nem nagyon maradt olyan politikusa, aki meg tudná szólítani az embereket; ez azt jelenti, hogy nincs hálózatuk, sem személyes kapcsolatuk a vidéki választókkal - jelentette ki Nagy Dániel.

Pávkovics Gábort (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré a mohácsiak a Duna-parti városban vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson. A választas.hu oldal szerint a tisztségre pályázó három jelölt közül Pávkovics Gábor 4708 szavazatot kapott, míg a múlt ősszel az MSZP jelöltjeként megválasztott eddigi polgármester, Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) aspiránsaként 3369-et. Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265-en szavaztak.

MTI - Fotó: Dittrich Éva