Nemsokára vége a nyárnak, véli Dávid Mihály, aki szerint elmarad a szépasszonyok nyara

2017. augusztus 13. vasárnap 07:25

Nemsokára vége a nyárnak, véli Dávid Mihály, aki szerint elmarad a szépasszonyok nyara

Az ország legismertebb magánmeteorológusa, Dávid Mihály szerint már nincs sok vissza a nyárból, hamarosan érkezik a hűvös, szeles, esős idő. Szóval, aki teheti, ejtsen meg még gyorsan egy párnapos nyaralást, hiszen már nem sokáig lesz rá lehetősége.  

Az utóbbi napokban, pontosabban hetekben nem igazán volt olyan nap, hogy ne éreztük volna saját bőrünkön a kánikula hatásait vagy ne hallottunk volna hőségriasztásról.

De hogy mégis meddig tart a forróság, azt a hosszabb távra készülő előrejelzéseivel országos hírnévre szert tett nyíregyházi magánmeteorológus, Dávid Mihály mondta el nekünk.

- A jelenlegi a második olyan meleghullám, ami ebben a hónapban elérte az országot. A hétvégi lehűlés sem fog sokáig tartani, hiszen a mostanin kívül még két ilyen melegfront okoz hőséget, s majd csak a hónap végén romlik el az idő.

Kora ősszel viszont már nem számíthatunk strandidőre, ugyanis szeptember elsején egy hidegfront okoz lehűlést.

- Az első őszi hónap valóban ősziesnek ígérkezik. Számításaim szerint ugyan a nagykabátokat még nem kell elővenni, de nem árt majd, ha rétegesen öltözködünk, hiszen szeles, esős időre számíthatunk, s persze a hőmérséklet is csökken.

Aztán a folytatásban sem tér vissza a kellemesebb időjárás, a szépasszonyok nyara a jelek szerint egy az egyben elmarad, olyannyira, hogy az első őszi fagy október közepére várható, vagyis idén korábban kezdődik a tél a megszokottnál, legalábbis Dávid Mihály szerint.

Dittrich Zsófia - Fotó: Kálmándy Ferenc