Nem kizárt, hogy végleg bezárt a legnagyobb mohácsi szálloda, a Szent János Hotel

2020. július 29. szerda 13:45

Nem kizárt, hogy végleg bezárt a legnagyobb mohácsi szálloda, a Szent János Hotel

A veszélyhelyzet elmúltával sem nyitott ki a Szent János Hotel, a háromcsillagos, negyvenhét szobás szálloda honlapján az olvasható, bizonytalan ideig zárva tartanak, s a nyitás időpontja sem ismert. 

 

 

Elképzelhető, hogy a Halászcsárda után egy újabb emblematikus épület, a Szent János Hotel ajtajára is hosszú időre lakat került.

A szálloda a veszélyhelyzet elmúltával sem nyitott ki, az étterem és a rendezvénytermek sem látogathatók.

A hotel weboldalát felkeresőket egy üzenet fogadja, mely szerint „Szállodánk bizonytalan ideig zárva tart. Ez idő alatt éttermünk és rendezvénylehetőségeink sem vehetőek igénybe. A nyitás várható időpontja még nem ismert."

Mindez a város turizmusa szempontjából aggasztó fejlemény, ráadásul több forrásból úgy értesültünk, nem kizárt, hogy a jelenlegi tulajdonos - a Pécsi Egyházmegye - nem is tervezi a létesítmény ismételt megnyitását.

Az egykor a Mecsek Tourist tulajdonát képező Csele Hotelt 2004-ben vásárolta meg az egyházmegye gazdasági társasága, amely az épületet két és fél év alatt átépíttette, benne negyvenhét kétágyas és két egyágyas szobát alakított ki.

Az átkeresztelt, az utazók és a vízen járók védőszentjéről, Nepomuki Szent Jánosról elnevezett Duna-parti hotel rekreációt biztosító szolgáltatásokkal, szaunával, szoláriummal, fitneszteremmel és egyebek mellett látványkonyhával várta a vendégeket.

A szállodát a hagyományos funkciók mellett az egyházmegye zarándokok elhelyezésére, papok továbbképzésére, egyházi és világi konferenciák megtartására is használta.

A hotel további sorsáról szóló kérdéseinket természetesen feltettük a Pécsi Egyházmegyének, válaszaik megérkezése után frissítjük írásunkat.

M. B. - Fotó: Pécsi Egyházmegye