Négy pécsi futó is részt vesz a rangos nyári versenyen, az olmützi félmaratonon

2018. június 20. szerda 16:56

Négy pécsi futó is részt vesz a rangos nyári versenyen, az olmützi félmaratonon

Idén sem marad pécsi szereplők nélkül az egyik legrangosabb közép-európai nyári futóverseny, az olmützi félmaraton. A június 23-i rendezvényen négy pécsi futó is részt vesz. A cseh város és Pécs a sport mellett kulturális területeken ápol gyümölcsöző partneri kapcsolatokat. A futók egy részét szerdán dr. Őri László alpolgármester fogadta irodájában. 

Olmütz (Olomouc) és Pécs hagyományos nemzetközi együttműködését több éve színesíti a tény, hogy a morva város nívós félmaratoni futóversenyére invitáltak két pécsi futót is.

A Fittbike SE Dinya Illés által kiválasztott futói, Bárácz Bernadett és Szilágyi Omer Őri László alpolgármestertől kaptak némi útravalót - többek között pólót, zászlót és ajándékot. Mint azt a városvezető elmondta, a futóverseny immár hagyományosan erősíti a két város kapcsolatát.

A versenyen a két sportolón kívül még két másik pécsi futó is részt vesz, egyikük a tavalyi hivatalos delegált futó.

Pécs immár harmadik alkalommal kap meghívást az olmützi félmaraton versenyre. Tavaly is a Fitt Bike SE, tavaly előtt a PSN Zrt. futói vettek részt szép eredménnyel.

A futók a verseny részvételen kívül városunkat is képviselik majd, hiszen a programok során fogadja őket Antonin Stanek, Olmütz polgármestere. Ezen kívül megismerhetik a partnerváros nevezetességeit.

Olmütz városa az idei évben kilencedik alkalommal rendezi meg a Prague International Marathonnal együttműködésben a hagyományos nyári félmaraton versenyt, melyre testvér- és partnervárosaiból két-két sportolót hívtak meg. Az idei évben 2018. június 23-án kerül sor a rangos sporteseményre a RunCzech Running League hagyományos versenyelemeként. Az Olmütz Félmaraton remek megmérettetés azon nemzetközi résztvevők számára, akik a sportot szívesen társítják túrizmussal vagy kikapcsolódással.

A tavalyi évben megrendezett versenyen 30 országból 6000 futó vett részt többek között Kenyából, Etiópiából és Marokkóból is érkeznek sportolók.

A félmaraton verseny programján kívül Olmütz városa gondoskodik arról, hogy a nemzetközi sportélet képviselői megismerhessék a várost, ezért városnézéssel, valamint kulturális programokkal egészítik ki a sporteseményt és a két napos olmützi tartózkodást.

Forrás: Pécs MJV