Négy hétvégén is lelkigyakorlatra várják a plébániák munkatársait Máriagyűdön

2018. augusztus 12. vasárnap 09:18

Négy hétvégén is lelkigyakorlatra várják a plébániák munkatársait Máriagyűdön

Négy őszi hétvégén lesz lehetőség az elcsendesedésre, visszavonulásra azokon a csoportos, vezetett lelkigyakorlatokon, amelyekre azonos hivatást gyakorló, vagy hasonló élethelyzetben lévő résztvevőket várnak. A plébániai munkatársaknak szervezett kétnapos lelkigyakorlatra már lehet jelentkezni.  

 

A lelkigyakorlat a keresztény hagyományban alkalom arra, hogy az ember visszavonuljon, és a csendben mélyebben találkozzon Istennel és önmagával. Az elcsendesedés lehetőség, hogy Isten szavára figyelve, a Szentlélek vezetésével megtaláljuk az Úr akaratát, építsük a vele való barátságot, és aszerint rendezzük életünket, kapcsolatainkat. A mai embernek is szüksége van az ilyen elmélyülésre, mert a találkozás megújulást és reményt hoz számunkra is.

Ezért szervez a Pécsi Egyházmegye Máriagyűdön a „Domus Mariae" lelkigyakorlatos házban rövid, csoportos lelkigyakorlatokat.

A csoportok egy-egy hivatás vagy élethelyzet mentén szerveződnek, így az ősz folyamán lesz majd lelkigyakorlat plébániai munkatársaknak, az egészségügyben dolgozóknak, pedagógusoknak, elváltaknak.

A lelkigyakorlatok célja, hogy a Jézus Krisztussal való találkozás ereje új lendületet, és igazi fejlődést hozzon minden résztvevő számára, hogy még elkötelezettebben tudják megélni és továbbadni a keresztény értékeket.

Plébániai munkatársak lelkigyakorlata
2018. augusztus 31. - szeptember 1.
Vezeti: Bacsmai László, mohácsi plébános

Orvosok, ápolók lelkigyakorlata
2018. október 12 - 14.
Vezeti: Nyúl Viktor, pasztorális helynök

Katolikus intézmények pedagógusainak lelkigyakorlata
2018. október 26 - 28.
Vezeti: Nyúl Viktor, pasztorális helynök

Elváltak lelkigyakorlata
2018. november 9 - 11.
Vezeti: Madocsai Bea és munkatársai

További információt kérni a Pécsi Egyházmegye pasztorális irodáján lehet a 72/513 011-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

Forrás: Pécsi Egyházmegye - Fotó: Pixabay