Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki Önhöz!

2017. szeptember 13. szerda 14:30

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki Önhöz!

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. 

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni.

Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

A kirendeltségeink az alábbi címeken érhetők el:

1. Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, 7700 Mohács Liszt F. u. 28.

2. Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, 7630 Pécs Engel J. u. 1.

3. Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, 7800 Siklós Gyűdi u. 24.

4. Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, 7900 Szigetvár József A. u.87.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság