Ne az óvodásokat büntesse a városvezetés, hanem kezdje magán a spórolást, javasolja az ÖPE

2020. május 23. szombat 09:36

Ne az óvodásokat büntesse a városvezetés, hanem kezdje magán a spórolást, javasolja az ÖPE

Berényi Zoltán, az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője nyilvános videóüzenetben is közzétette a városvezetői, tanácsnoki, cégvezetői, illetve képviselői juttatások csökkentésére vonatkozó javaslatát.

 

 

Berényi Zoltán, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) önkormányzati képviselője felháborodásának adott hangot, miután a városvezetés több, mint 200 millió forintot von el az óvodáktól és bölcsődéktől, illetve további elvonásra számíthatnak a város más kulturális közintézményei és azok dolgozói is.




A képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy amíg az önkormányzat a legkiemeltebb célú szociális közintézmények költségvetésében jelentős forrás-elvonást alkalmaz, addig a polgármester és alpolgármesterek, illetve a képviselő-testület tagjai és tanácsnokai teljes egészében megkapják az juttatásaikat.

"Magunkon kezdjük a spórolást!" - jelentette ki Berényi Zoltán, majd így folytatta: "ne az embereket, a bölcsiseket és az óvodásokat büntessük, hanem mi húzzuk meg a nadrágszíjat: a tanácsnokok, biztosok, képviselők és városi cégvezetők megemelt fizetését csökkentsük inkább. Nagyon sok városban ezt már megtették."

EQM