Navos dolgozókat kapcsoltak le hivatali visszaélés gyanúja miatt Pécsett

2016. október 19. szerda 14:29

Frissítve: 2016. október 20. csütörtök 08:13

Navos dolgozókat kapcsoltak le hivatali visszaélés gyanúja miatt Pécsett

Frissítve: egy férfi és egy nő ellen indítottak büntetőeljárást. A Pécsi Újság.hu értesülései szerint kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pécsi régiós igazgatóságáról két dolgozót is előállítottak a rendőrök. Úgy tudjuk, hivatali vesztegetéssel gyanúsítják őket. Az ügyészség megerősítette információinkat.

Hírportálunk értesülései szerint kedden az adóhivatal egyik pécsi egységében jelentek meg a rendőrök, akik két navos dolgozót őrizetbe vettek. Úgy tudjuk, az Ellenőrzési Főosztály munkatársait hivatali vesztegetéssel gyanúsítják, konkrétan azzal, hogy pénzt fogadtak el valamilyen előny biztosításáért.

Úgy tudjuk, kihallgatásukat követően nem kezdeményezte a rendőrség a bíróságnál az előzetes letartóztatásba helyezésüket, így szabadlábon védekezhetnek. 

Kutas Tamás, az ügyészség szóvivője értesüléseinknek azt a részét megerősítette, hogy valóban indult büntetőeljárás egy ilyen ügyben.

A rendőrség érdeklődésünkre azt közölte, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy férfival és egy nővel szemben hivatali vesztegetés elfogadása, míg egy másik férfival szemben hivatali vesztegetés elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

 

További információk közlésétől a nyomozás érdekeire való hivatkozással a nyomozóhatóság elzárkózott.

 

M. B.