Naponta csaknem egy mázsa élelmet oszt a Katolikus Karitász

2020. szeptember 29. kedd 14:00

Naponta csaknem egy mázsa élelmet oszt a Katolikus Karitász

Élelmiszermentéssel kapcsolatos kiállításra várja a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az érdeklődőket, akik nem csupán számszerű adatokat kapnak a naponta feleslegessé vált élelmiszermennyiségről és a túltermelésről, de a saját szemükkel is láthatják, hogy mennyi étel kerül a kukába. 

 

 

Az élelmiszermentés, mint a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász egyik kiemelt tevékenysége azt a célt szolgálja, hogy a lejárat előtt álló, még fogyasztható ételeket a hipermarketekből eljuttassa a nélkülöző családok számára. A segélyszervezet az év minden napján, amikor a partner-üzletek nyitva tartanak, több tucat pékárut, zöldséget, gyümölcsöt és - a hűtőláda kapacitás függvényében - hústerméket juttat el a rászorulókhoz.

„Egy átlagos napon 60 kg pékáru, 45 kg zöldség és gyümölcs kerül kiszállításra általunk, ez évente összesen csaknem 90.000 kg fogyasztásra alkalmas élelmiszert jelent. Mindezzel a Karitász 500 családot támogat" - fogalmazott Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója, aki a Tanulófesztiválhoz és a Teremtés Hete programokhoz kapcsolódóan interaktív kiállításon vezette körbe a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatóit szeptember 25-én, pénteken reggel 9.00 órakor.

 

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász Központjában megtekinthető kiállításon egy élelmiszerekkel teli szemetes is a tárlat részét képezi, ezzel reprezentálva a naponta kidobásra kerülő ételmennyiséget, így nem csupán képi és írott tartalmakkal szemlélteti a túltermelés következményeit.

Az érzékenyítő és elgondolkodtató kiállítás a Tanulófesztivál, illetve a Teremtés Hete program kereti között szeptember 25. és október 04. között mindenki számára szabadon látogatható 8.00-16.00 óráig a Janus Pannonius utca 4. szám alatt. Előzetes bejelentkezéssel kapcsolatban a +36309368095 számon lehet érdeklődni.

Forrás: Pécsi Egyházmegye