Motorkerékpárjával ütközött, súlyos balesetet okozott

2017. szeptember 14. csütörtök 15:20

Motorkerékpárjával ütközött, súlyos balesetet okozott

A Pécsi Járásbíróság szeptember 12-én a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 8 hónap fogházbüntetésre és 1 év 7 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott 2015. szeptember 12-én 17 óra 8 perckor a motorkerékpárjával közlekedett a 66-os számú főközlekedési úton Pécs felől Komló irányába. A vádlott az István aknára vezető bekötőút előtti jobbra ívelő útkanyarulatban, legalább 105-115 km/h sebességgel közlekedett, amikor észlelte az István akna felől a 66 -os útra, balra, nagy ívben, elsőbbségadási kötelezettségét követően Pécs irányába kanyarodó, az egyik sértett által vezetett, körülbelül 15 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsit és a belső forgalmi sávban a gépkocsi bal oldalának a „ B" oszlopnál nekiütközött. A gépkocsi jobb első és bal hátsó ülésén két nő utazott.

A hátul utazó sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője súlyos, a jobb elöl ülő sértett nő 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket, míg a vádlott súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a sértetti közrehatást valamint a baleset helyszínén fennálló forgalomszervezési problémákat. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész a jogorvoslat bejelentésére, három nap határidőt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék