Mobilt rabolt egy fiútól, négy évre ítélték

2018. szeptember 19. szerda 16:03

Mobilt rabolt egy fiútól, négy évre ítélték

A Pécsi Járásbíróság 2018. szeptember 19-én, K.Cs. vádlottat rablás bűntette miatt 4 év fegyházbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.  

 

A férfi Pécsett, 2017. szeptember 9-én, a délutáni órákban, az utcán észrevette, hogy a kiskorú sértett fiú ruházatában egy mobiltelefon van és elhatározta, hogy megszerzi.

Odalépett a fiúhoz, megszólította és egyszer ököllel megütötte a mellkasát. A sértett megtántorodott, ekkor a vádlott ezt kihasználva kiemelte a sértett zsebéből a mobiltelefonját, majd a helyszínről futva eltávozott. A sértett megpróbált a vádlott után futni, hogy telefonját visszaszerezze, de nem sikerült.

Az okozott kár 2.000 forint volt. A telefont lefoglalták és a sértettnek visszaadták az eljárás során, így a kár megtérült.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így az ítélet még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem - Fotó: MTI/Sóki Tamás (archív)