Mínusz 11 fokban szüreteltek
2009. december 20. vasárnap 11:21

A Vylyan birtokon jégbornak való olaszrizling szőlőt szüreteltek a december 20-án, advent negyedik vasárnapján, mínusz 11 fokos hidegben, a Pillangó dűlőben.
Tiszteletben tartva a hagyományokat, a lélek felmelegítésére is gondolva, az „aranyszüret" előtt együtt gyújtották meg az öröm gyertyáját a szőlőben felállított adventi koszorún.
A nagy hidegben a gyertyaláng is megadta magát - ahogyan a szőlőládákat szállító traktor felfelé a hegyen, de ez a szüretelőknek nem szegte kedvét. Hiszen a tartós hidegnek köszönhetően, nappal - ragyogó napsütésben - szüretelhettek.
A jégbor készítésének titka, hogy a tartós fagy hatására a víz kifagy a bogyóban, a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok viszont nem fagynak meg, így a töppedt szőlőszem értékes, zamatos beltartalma természetes úton koncentrálódik, lehetőséget teremtve egy egyedi ízvilágú desszertbor készítésére.
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Változás előtt: csütörtökön végre...
- Akár Pogányból is elrepülhetünk a...
- Elrajtolt a Mecsek-rali, a Pécs...
- Újabb tíz százalékkal nő a...
- Brutális gyilkosság Pécsett:...
- Kitereli a településekről a...
- Orbán Viktor ismertette a nemzeti...
- A fenyőárusoknál is akcióznak a NAV...
- Jó, ha tudjuk: így etessük télen az...
- Hogy a szükséget szenvedőknek újra...

