Mindenki zombi akar lenni, több százan jelentkeztek a horrorsorozat válogatójára

2017. április 19. szerda 16:04

Mindenki zombi akar lenni, több százan jelentkeztek a horrorsorozat válogatójára

Az Utolsók című sorozat a közelmúltban tartott szereplőválogatására Budapestről, Debrecenből, Nyíregyházáról, Győrből, Miskolcról és Nagykanizsáról is érkeztek jelentkezők azonban a pécsiek voltak túlerőben. 

- Több, mint kétszáz embert tudtunk összeszámolni, de meg merem kockáztatni, hogy voltak ennél többen is - közölte hírportálunk érdeklődésére Sajnovics Soma, a sorozat egyik rendezője.

A válogatóra egyaránt neveztek színészi múlttal rendelkező, illetve teljesen amatőr jelöltek is. A korosztály vegyes volt, 7-8 évesektől egészen 65-70 éves korig érkeztek jelentkezők, a legtöbben azonban 17 és 30 év közöttiek voltak.

- A főszerepre, mellékszerepre jelentkezőket tízes csoportokban néztük meg, hiszen arra is kíváncsiak voltunk, tudnak-e csapatban dolgozni, s milyen a problémamegoldó képességük. A statiszták meghallgatása egyénileg, mozgás, hangképzés alapján történt.

A rendezők a szereplőket már kiválasztották, a kiértesítésük folyamatban van, a technikai háttér nagyja is már megvan, azonban a költségvetés több mint fele még hiányzik, de ha sikerül ezt is kiegészíteni, foroghat a kamera.

- A tervek szerint egy évadot, vagyis hat epizódot fogunk elkészíteni. A sorozat 65-70 százalékát Pécsett, a többit a város vonzásköretében fogjuk leforgatni. A munka a tervek szerint május utolsó hetében, legkésőbb június elején megkezdődik. A szereplők kérésének megfelelően hétvégenként fogunk dolgozni, szombat és vasárnap kora reggeltől késő estig.

Ha minden a forgatókönyv szerint alakul, szeptember végén az Uránia moziban, egy közönségtalálkozóval egybekötött premiervetítésen indulhat útjára az Utolsók című zombi-sorozat.

- A technikai háttér összértéke meghaladja a tízmillió forintot, ennek köszönhetően pedig jó minőségű epizódokat fogunk kiadni a kezünkből, ezt garantálom. S mivel bármiféle támogatás jól jön, keressük azokat a támogatókat, akik vagy az anyagiakban vagy a színészek napi ellátásában tudnának nekünk segíteni, és bizalmat szavaznának az Utolsók című sorozatunknak.

Dittrich Zsófia