Mellár szerint nem tudják őt kigolyózni, s nem vesz részt pécsi erkölcstelen ellenzéki mutyikban

2019. április 25. csütörtök 12:35

Mellár szerint nem tudják őt kigolyózni, s nem vesz részt pécsi erkölcstelen ellenzéki mutyikban

Az MSZP-P frakciószövetség tagja, Mellár Tamás szerint a pécsi baloldali polgármesterjelölt valójában a Fidesz B-terve, és nincs akkora hatalma, hogy őt kigolyózza, írta a PécsMa.hu   Azt is kijelentette: nem vesz részt erkölcstelen ellenzéki mutyikban. A politikus reagált a DK-sok sértéseire is. 

 

 

A DK pécsi szervezetét irányító Kunszt Márta a pártja egyik helyi taggyűlésen arról beszélt nemrégen, hogy az MSZP, a DK és a Momentum által indítandó polgármesterjelölt kigolyózhatja Mellár Tamást is, miután a politikus nem állt be a polgármesterjelölt mögé.

Mellár Tamás a lap megkeresésére most azt mondta, nem tudja, mire gondolhattak a DK-sok, mert a PTE elindította a nyugdíjaztatását, lejárt az MTA-nál a nem akadémikus képviselői mandátuma, valamint a Magyar Akkreditációs Bizottsági tagsága is.

Mint mondta, jelenleg "csak" országgyűlési képviselő, és nem tudja elképzelni, hogy akkora hatalma lenne, hogy a parlamenti mandátumát vissza tudná vonatni. "Persze elképzelhető, hogy tévedek, ez esetben kérdezzék a mikéntekről a DK-sokat" - fűzte hozzá.

A politikus szerint az MSZP-DK-Momentum polgármesterjelöltjét hallgatólagosan a Fidesz is támogatja, és "erre lehet következtetni abból a nagyon lagymatag, mondhatni alibi propaganda-hadjáratból, amelyet folytatnak ellene".

Elmondása szerint a DK-MSZP-Momentum polgármester-jelöltségének támogatásával kapcsolatban nem ő, hanem a Mindenki Pécsért Egyesület fogalmazott meg feltételeket, de nem csak vele szemben.

- A magam részéről, magánemberként nem tudom támogatni, mert ő nem hozna igazi változást, nem a pécsi polgárok érdekében vezetné a várost, hanem azon gazdasági és pénzügyi körök érdekében, ahova ő is tartozik, ahol jelenlegi munkakörében is tevékenykedik - emelte ki.

A politikus kérdésünkre válaszolva kitért arra is, hogy nemrég a DK egyik legaktívabb tagja nyilvános posztban azt írta róla, hogy "szégyen ez az ember", mert amíg tavaly az MSZP és a DK támogatta őt, most Mellár nem támogatja az ő jelöltjüket.

- Eddig abban a hitben voltam, hogy a tavalyi országgyűlési választásoknál a DK azért támogatott engem, mert alkalmas és esélyes jelöltnek tartott. Amennyiben ez így történt, akkor nekem semmilyen viszont szívességet nem kell tennem. Ha nem ez alapján hozták meg a döntésüket, hanem valamilyen várt vagy elképzelt alku érdekében, akkor rossz helyen keresgélnek - mondta.

Hozzátette: a "mi támogatjuk a ti kevésbé alkalmas embereteket az egyik körzetben, cserébe viszont ti is támogassátok a mi kevésbé alkalmas emberünket a másik körzetben" ellenzéki mutyiban sem én, sem a Mindenki Pécsért Egyesület nem vett és nem is fog részt venni.

- Az ilyen típusú mutyik nem csak erkölcstelenek, de ráadásul még csak nem is eredményesek - lásd a tavalyi országgyűlési választás eredményeit - jegyezte meg.

A politikus arra a felvetésünkre, hogyha nem az MSZP-DK-Momentum jelöltjét támogatják, akkor ki, vagy kik jöhetnek szóba úgy reagált, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület várja a polgármester- és képviselő jelöltek jelentkezését, s a tervek szerint május végére zárul le ez a szakasz. Ezt követően választják ki az esélyeseket. Konkrét nevekkel ezért most még nem szolgálhat - mondta.

Forrás: PécsMa.hu