Megválasztották Alsószentmárton új polgármesterét

2020. szeptember 14. hétfő 08:22

Megválasztották Alsószentmárton új polgármesterét

Balogh Miklós (független) nyerte a vasárnap rendezett időközi polgármester-választást a Baranya megyei Alsószentmártonban - tájékoztatta a helyi választási iroda jogi helyettese az MTI-t. 

 

A négy független jelölt közül Balogh Miklós 315, Petrovics Tibor 279, Gligulics Olivér 68, míg Acél Péter 21 szavazatot kapott - közölte Ottó Krisztián Ottó, hozzátéve: a 824 választásra jogosult közül 697-en voksoltak, 16 választó érvénytelenül szavazott.

A Baranya megye déli részén, a Dráva közelében fekvő ormánsági településen azért volt szükség az időközi választásra, mert a község tavaly októberben megválasztott független polgármestere, Budai László februárban lemondott tisztségéről.

Vele kapcsolatban a Pécsi Törvényszék januárban azt közölte az MTI-vel, hogy felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Eredetileg június 7-re tűzték ki a voksolás időpontját, de a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény rendelkezései miatt az időközi választás akkor elmaradt.

MTI