Meghallgatásra talált Hoppál Péter kérése: ingyen buszozhatnak Pécsett az egészségügyi dolgozók

2020. március 30. hétfő 17:24

Meghallgatásra talált Hoppál Péter kérése: ingyen buszozhatnak Pécsett az egészségügyi dolgozók

Nyílt levélben fordult hétfőn délelőtt Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője Péterffy Attila polgármesterhez, amelyben azt kérte, utazhassanak ingyen Pécsett az egészségügyi dolgozók. A pécsi önkormányzat délután azt közölte, teljesítik a kérését. Közlemény:

 

 

 

"Hoppál Péter parlamenti képviselő hétfőn nyílt levélben ismételte meg az Operatív Törzs ajánlását az egészségügyi dolgozók ingyenes utazására vonatkozóan a közösségi közlekedésben.

Számunkra fontos, hogy a ránk váró nehéz időkben Pécsett egységes és erős közösség jöjjön létre, ezért köszönettel vettük Hoppál Péter levelét és elfogadtuk a javaslatát.

Ennek értelmében Pécs polgármestere kiadta a szükséges utasításokat ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók 2020 március 31-étől az új koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzet visszavonását követő 15. napig Pécsett ingyenesen vehessék igénybe a közösségi közlekedést. A rendelkezés részleteit a közlemény végén találják.

 

Az egészségügyi dolgozók közlekedésének megkönnyítése érdekében a járvány idejére ezen felül egyéb lépéseket is tettünk. Már az elmúlt héten elkezdtük az egyeztetést a PTE klinikai dolgozói, a háziorvosok, házi gyermekorvosok és a szakrendelők egészségügyi dolgozói ingyenes parkolásáról a veszélyhelyzet idejére.

 

Folynak az egyeztetéseket annak érdekében is, hogy a különböző klinikai telephelyek között új, célzott és ingyenes helyi buszjáratokat vezessünk be, amelyek azokat a klinikai dolgozókat szállítják, akik napi szinten vesznek részt az új koronavírus elleni küzdelemben.

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

A pécsi egészségügyi dolgozók ingyenes utazásáról szóló polgármesteri utasítás részletei:

 

A Tüke Busz Zrt. járatain valamennyi egészségügyi dolgozó korlátlanul, díjmentesen utazhat.

 

Utasítás hatálya: 2020. március 31-től a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig.

 

A korlátlan díjmentes utazási jogosultság igazolásának módjai:

 

· az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy

· az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.

· Ha a fentiek közül egyik sem áll az utas rendelkezésére, akkor az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány", valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya együttes felmutatásával is lehet díjmentesen utazni."

EQM