Még két hónapig élhetnek díjkedvezménnyel a pécsi vállalkozások

2020. május 29. péntek 13:59

Még két hónapig élhetnek díjkedvezménnyel a pécsi vállalkozások

A Pécsi Vagyonhasznosító (PVh) Zrt. még áprilisban felülvizsgálta annak az 1000-nél is több vállalkozásnak a helyzetét, amelyek az önkormányzati cégtől bérelnek üzleti célú helyiséget. Az ő problémáikat közvetlen módon a bérleti díjakra kidolgozott részletes kedvezményrendszeren keresztül igyekszik enyhíteni Pécs önkormányzata. Közlemény.

 

 

 

"A PVh eredetileg április és május hónapra dolgozott ki részletes és komplex díjcsökkentés-rendszert, figyelembe véve az adott bérlő tevékenységi körét és a vállalkozás által foglalkoztatottak számát.

 

A kedvezményes időszak a végéhez közeledik, a veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozásokat fokozatosan enyhíti a kormány, az élet lassan visszazökken a normális kerékvágásba. Nagyon sok pécsi vállalkozás azonban még messze áll attól, hogy kiheverje az előző hónapok bevételkiesését. Pécs és a PVh vezetése ezért úgy döntött, hogy nem engedi el a pécsi munkaadók kezét.

 

A PVh ezért június-július hónapokra is kiterjesztette a kedvezményes időszakot. Az április-május hónapokra érvényes díjkedvezmények a következő két hónapra vonatkozóan lépcsőzetesen változnak.

Ezzel együtt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. összesen 270 millió forintos mentőcsomagot biztosít a tőle ingatlant bérlő cégeknek. A díjkedvezmény részleteiről az érintetteket értesíti a PVh Zrt."