Matematikai konferenciát szerveznek Pécsett

2017. augusztus 23. szerda 15:47

Matematikai konferenciát szerveznek Pécsett

A Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutató Intézete és a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Matematikai és Informatikai Intézete közös szervezésében kerül sor 2017. augusztus 24-31. között egy magas rangú nemzetközi matematikai konferenciára (6th Workshop on Fourier Analysis and Related Fields).  

A workshop a MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet által korábbi években szervezett konferenciasorozat folytatása, témája a Fourier analízis és annak alkalmazásai a matematika különböző területein, így a kombinatorikában, számelméletben és a matematikai analízisben.

A PTE Természettudományi Kar Matematikai és Informatikai Intézete rendkívül büszke arra, hogy 2017-ben, a pécsi egyetem alapításának 650. évfordulóján és az önálló
Természettudományi Kar megalapításának 25. évfordulóján Pécs adhat otthont ennek a nagy hagyományú nívós rendezvénynek. A workshop több mint 50 résztvevője 15 országból érkezik.

Nagy megtiszteltetés, hogy igen neves kutatók fogadták el a meghívást, jelenlétükkel is emelve az esemény színvonalát. A szervezők reménye szerint a rendezvény hozzájárul a pécsi matematika megerősítéséhez és kollégáik szakmai munkásságának elismeréséhez.

A magas színvonalú szakmai program mellett kulturális programokat is szerveznek, melyekből a résztvevők ízelítőt kaphatnak Pécs gazdag kulturális és történelmi örökségéből és mediterrán hangulatából.

A rendezvény helyszíne az MTA Pécsi Akadémiai Bizottságának Székháza és a PTE TTK Vargha Damján Konferenciaterme.

Honlap: http://fourier2017.ttk.pte.hu/

A szervező bizottság nevében:

Révész Szilárd elnök, egyetemi tanár PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézet
Pap Margit társelnök, egyetemi docens PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézet

További információ:
Dr. habil Pap Margit
egyetemi docens
30/530-4966

Forrás: PTE