Magasabb fordulatszámon a mohácsi vágóhíd
2017. január 29. vasárnap 07:25

Jelenleg naponta 2-300 sertést vágnak le az egyelőre száz főt foglalkoztató vágóhídon, a cég tájékoztatása szerint márciustól a teljes kapacitás hatvan százalékát kihasználva működhet majd az üzem.
Január 10-én megkapta a működési engedélyt a mohácsi vágóhíd, azóta folyamatos a termelés - derült ki az MCS Vágóhíd ZRt. lapunkhoz eljuttatott közleményéből.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy tesztüzemben naponta 2-300 sertést vágnak le, ez a mennyiség folyamatosan emelkedik.
Rövidesen megkezdődik a megkezdődik a csontozó- és csomagolóüzemek terheléses tesztje is. Márciusra már ipari szintű termelést terveznek, ami a teljes kapacitás hatvan százalékát jelenti.
Ezekben a napokban száz fő az MCS ZRt. dolgozói létszáma, február 1-jétől ez százhatvanra emelkedik, a hó végére elérik a kettőszáz főt. A vágóhíd teljes felfutásakor több mint 550 embert foglalkoztat majd.
A társaság tájékoztatása szerint a 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített üzem építési és gépészeti munkáinak költsége meghaladta a 12 milliárd forintot.
Az üzemben belföldi értékesítésre szánt előhűtött tőkehúsrészeket és csomagolt húsokat, valamint távol-keleti exportra szánt fagyasztott húsárút állítanak majd elő.
Évente egymillió sertésnek a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági és higiéniai elvárásoknak megfelelő vágását és feldolgozását tervezik.
A 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített üzem építési és gépészeti munkáinak költsége meghaladta a 12 milliárd forintot. A beruházásból ötmilliárd forint húsipari technológiai fejlesztés, amelynek része a vágó-, csontozó- és csomagolási technológia, illetve az automata logisztikai rendszer.
Az üzemben kézi-, vákuum-, és védőgázas csomagolósor is kiépült. Ezek mindegyike más-más igényeket elégít majd ki, a védőgázas egység például friss darált húst szolgáltat a hazai piacra. A háromféle eljárásban három dolog közös: a tökéletes higiénia, a rugalmasság és a gyors feldolgozás.
A gyorsaság komoly előrelépést biztosít a termékek minőségében azáltal, hogy a darabolás és csontozás után percek múlva zárt csomagolásba kerül a húsáru. „Ez minden piacunkra egyaránt fontos ahhoz, hogy a lehető legmagasabb minőségű hústermékekkel tudjuk ellátni a fogyasztóinkat", fogalmazott a cég tájékoztatója.
A fagyasztott húsrészek hűtött konténerekben, vízi úton jutnak el kínai, szingapúri, Hong-kongi és japán kikötőkbe. „A Mohácson kialakított üzemben olyan tiszta tereket és gyors feldolgozást biztosító technológiákat alkalmazunk, melyekkel még a távoli országokban történő értékesítés kockázatai is minimalizálhatóak."
Forrás: Mohácsi Újság.hu
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Igazi strandidő várható kedden is jól...
- Két motorkerékpáros ütközött össze...
- Egészségügyi dolgozókat tüntettek ki...
- Ha kell, kétszer is csenget Jordanov...
- Így itassuk a madarakat a nyári hőségben
- Zárva tartanak a rendelők és a...
- Komár, Demjén, Charlie és a többiek:...
- A kánikulában sem lazsálnak a NAV...
- Kiskacsákat mentettek meg a pécsi...
- Nyolc előadással várja a publikumot a...