Legendás terméket élesztett újjá a Pécsi Sörfőzde, ismét kapható a Tavaszi sör

2019. április 19. péntek 13:54

Legendás terméket élesztett újjá a Pécsi Sörfőzde, ismét kapható a Tavaszi sör

Hosszú idő eltelte után került vissza az üzletek polcaira és a vendéglátóegységekbe a Tavaszi sör. A limitált mennyiségben főzött, szezonális termék 5,5 százalékos alkoholtartalommal bír, pilseni malátából készült, a válogatott, többféle komlónak köszönhetően pedig aromája - tavaszhoz illően - virágos jellegű.


Újabb szezonális nedűvel lepte meg a folyékony kenyér kedvelőit a Pécsi Sörfőzde Zrt. A tulajdonosváltás óta minőségi termékeket gyártó társaság a Három Királyok után nemrég a Tavaszi sört dobta piacra.

Az elnevezés ismerősen csenghet, hiszen a termék sokáig minden évben szinte a jó idő beköszöntével együtt érkezett meg az üzletek polcaira. Hanák Dávid sörmester lapunk megkeresésére felidézte, az italt egészen a kétezres évek közepéig készítették Pécsett, ám azt követően szüneteltették a főzését.

Ganxsta Zolee-val hirdetik a Szalont

Elkészült a Pécsi Szalon új reklámfilmje, amelyben Ganxsta Zolee szerepel. A szabadszájúságáról ismert zenésznek természetesen ízlik az 1516-os német tisztasági törvénynek megfelelően készült ital, ezt pedig a rá jellemző szóhasználattal ki is fejezi.
A Szalon sör egyébként nemrég limitált kiadásban került az üzletekbe.

- A fogyasztói visszajelzéseknek megfelelően szezonális specialitásokkal készülünk. Így a téli ünnepek Három Királyok sörét a Pécsi Tavaszi váltotta, melyet elsősorban a szakboltok, vendéglátó egységek, kiskereskedések és természetesen a Pécsi Sörök Boltja polcain lehet megtalálni - fogalmazott.

Hasonlóan a Három Királyokhoz, a Tavaszi is viszonylag kis mennyiségben készült, így az érdeklődőknek nem árt sietni, ha az idén meg kívánják kóstolni.

A termék - igazodva az elnevezéshez - a tavaszi frissességet hordozza. Az időjárásnak megfelelően viszonylag magas, 5,5 százalékos alkoholtartalmú (13 Balling-fokos) italról van szó. Mint azt Hanák Dávid elmondta, a világos sör főzéséhez kiváló minőségű pilseni malátát használtak alapanyagként, amely „kristálytiszta óarany színt kölcsönöz a terméknek". A friss érzést pedig a többféle komló kombinációjának köszönhető, amely virágos jelleget ad az italnak.


Képünk a Pécsi Sörök Boltjánál készült. 

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva