Lecsuktak egy drogdílert Pécsett, a cucc egy részét még keresik

2020. február 03. hétfő 15:03

Lecsuktak egy drogdílert Pécsett, a cucc egy részét még keresik

A Pécsi Járásbíróság kedden egy hónapra elrendelte egy gyanúsított letartóztatását kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint múlt pénteken 18 óra 30 perckor - más személyek mellett - rendőri intézkedés alá vonták egf férfit egy pécsi áruház parkolójában álló személygépjárműben.

A gépkocsiból és az illető lakásából összesen 718 db metamfetamin tablettát foglaltak le a nyomozó hatóság tagjai.

A bíróság szerint megalapozottan lehet arra következtetni, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban részt vevő más személyek jogellenes befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével a bizonyítást meghiúsítaná.

Továbbá megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megkísérelné a nyomozó hatóság által még nem ismert helyen tartott kábítószer értékesítését, és ezáltal újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított fellebbezést jelentett be ellene, a védő nem volt jelen az ülésen, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék