Lánctalpasra mászhattak és a motorozást is kipróbálhatták a kicsik a városi gyermeknapon

2013. május 25. szombat 15:35

Lánctalpasra mászhattak és a motorozást is kipróbálhatták a kicsik a városi gyermeknapon

Több százan látogattak ki szombaton a pécsi Expo Centerbe a városi gyermeknapi rendezvényre. A Pécs Holding Zrt. szervezésében létrejött eseményen a különböző foglalkozások és előadások mellett nagy sikert aratott a kiállított lánctalpas és a helikopter is, de a bátrabbak akár motorra is pattanhattak.

A gyermeknapi program a pécsi városi cégek és vállalkozók rendkívüli összefogásának köszönhetően jött létre. Az együttműködés a tavalyihoz hasonlóan a Pécs Holding Zrt. kezdeményezésére és több helyi vállalkozó anyagi támogatásával hozták tető alá a szervezők.

A FOTÓRA KATTINTVA MEGTEKINTHETI AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁT! 


A kilátogató több száz gyereket lánctalpas, helikopter és kisrepülő is várta, melyek nagy sikert arattak a kicsik körében. A legkisebbeket - többek közt - lufitekerés, állatsimogató és homokozó, a nagyobbakat légvár, trambulin, a kamaszokat pedig katonai bemutató, kosárlabda és KRESZ-park is szórakoztatta.

A programok összeállításánál az oktatást is előtérbe helyezték. A szervezők szórakoztató formában irányították rá a gyerekek figyelmét a fogyatékkal élők hétköznapi nehézségeire, hogy saját bőrükön tapasztalják, fogyatékos társaik kihívásokkal teli, mégis teljes értékű életét, sőt velük közös programokon is részt vehetnek.

A szervezők a nagyobbakra is gondoltak, a felnőttek ugyanis a Kormányhivatal és szakigazgatási szervei mindennapi munkájáról is tájékozódhattak a rendezvényen.


Fotó: Dittrich Éva