Közmeghallgatást kezdeményez Kővári János a pécsi homoszexuális felvonulásról - Aláírásokat gyűjtenek

2020. február 20. csütörtök 15:22

Közmeghallgatást kezdeményez Kővári János a pécsi homoszexuális felvonulásról - Aláírásokat gyűjtenek

Miután kiderült, hogy május 16-án tartják meg a szervezők a pécsi homoszexuális felvonulást, többek között a Király utcában, Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője, a belváros képviselőjeként bejelentette, közmeghallgatás kitűzését szeretné elérni a szerinte a közerkölcsöt és a jó ízlést sértő rendezvény kapcsán. 

 

 

Szerdán este jelentette a Diverse Youth Network, hogy a Pécsre tervezett homoszexuális felvonulást május 16-án tartják meg. Ezt Lang Györgyi színésznő, a Pa-Dö-Dö énekesnője adta hírül a szervezők Facebook-oldalán. Azt mondta, „nagyon sajnálja, hogy már nem a Pécsi Nemzeti Színház tagja, mert akkor ő felvonulna".

Hozzátette, az „ő idejében ez egyáltalán nem volt szabad, sem divatos".

A bejelentés másnapján Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője, a belváros képviselőjeként bejelentette, közmeghallgatás kitűzését kezdeményezi a homoszexuálisok pécsi felvonulás kapcsán. A Király utcában - ahol a homoszexuálisok menete is halad majd - tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a tervezett felvonulás sérti a közerkölcsöt és a jó ízlést.

- A pécsi polgároknak joguk van tudni, hogyan viszonyul mindehhez a városvezetés, ezért van szükség közmeghallgatásra - jelentette ki.

Kővári János hozzátette, Péterffy Attila, Pécs polgármestere ennek megtartását maga is elrendelhetné, mivel azonban nem tud ilyen szándékról, aláírások gyűjtésével szeretnék kikényszeríteni. A közmeghallgatás kiírásának kikényszerítéséhez legkevesebb hatezer támogató aláírásra van szükség, ezek gyűjtését március első hetében megkezdik a pécsi utcákon.

Kővári János közölte azt is, jogi lépéseket is kíván tenni, ezek azonban még kidolgozás alatt állnak.

A képviselő végül emlékeztetett arra, hogy eddig már mintegy kilencezren írták alá a homoszexuálisok felvonulása ellen tiltakozó petíciót , s úgy gondolja, ennyi ember véleményét a balliberális városvezetés sem hagyhatja figyelmen kívül.

Az aláírásgyűjtést barátaival közösen elindító Kovács István - aki magát pécsi édesapaként mutatta be - egyébként arról írt a petíció elindításakor, hogy a Diverse Youth Network szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával emberi jogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató felvonulást tartani.

A petíció kapcsán Kovács István kiemelte, fel kell lépni az ellen, hogy „egy többezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek".

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban az olvasható a felületen, hogy az esemény nem szolgálja a jó szándékú melegek érdekeit, sőt nekik árt a legtöbbet. A petíció kezdeményezői szerint politikai szándék miatt vonulnának utcára a homoszexuálisok.

Hangsúlyozzák, Pécs befogadó város, ahol mindenki békében élhet, nincs szükség a feszültségkeltésre.

Képünk a homoszexuális budapesti felvonulásán készült.

 

M. B.