Kövesi Ferenc lelkipásztor kapta a Kalmár Rózsa-díjat sikerei elismeréseként

2017. december 05. kedd 11:24

Kövesi Ferenc lelkipásztor kapta a Kalmár Rózsa-díjat sikerei elismeréseként

Kövesi Ferenc a lelkipásztori szolgálatban, a római katolikus társadalmi közösségépítésben, a fiatalok lelki, vallási és erkölcsi hitéleti nevelésében, továbbá a rászorultak szociális megsegítésében elért sikerei elismeréseként a Kalmár Rózsa-díj kitüntetést vehette át hétfőn este. 

Páva Zsolt polgármester Pécs humanitárius díját a gyárvárosi templomban nyújtotta át Kövesi Ferenc lelkipásztor, a Magyar Kolping Szövetség országos egyházi elnöke számára.

Kövesi Ferenc 1965-ben született Pécsett. Iskolai tanulmányait Pécsett végezte, majd teológiai tanulmányokat folytatott a Veszprémi Egyházmegye Érseki Hittudományi Főiskolán, Esztergomban, majd Győrben. 1990-ben pappá szentelték Kaposváron. Első szolgálati helye a Veszprémi Egyházmegye területén volt.

A Pécsi Egyházmegyéhez 1993-ban került, lelkipásztori tevékenységét az óta is itt végzi. 2008 óta a Pécs-Gyárváros plébánosa, a Pécsi Esperesi Kerület esperese, a Kozármislenyi Plébánia kormányzója. 2012 óta a Magyar Kolping Szövetség országos prézese, egyházi elnöke.

Kövesi Ferencet 1990-ben szentelték pappá Kaposváron. Isten meghívását a papságra ajándéknak, kegyelemnek tartja. A társadalom hátrányos helyzetű tagjai szociális ellátásának, problémájuk enyhítésének tevékeny szervezője. Egyházmegyei rendezvényeken plébániája aktív résztvevő, a híveknek szervezett lelki vezetései, kulturális programjai, zenei koncertjei rendszeresek. Plébániáin többféle csoportot alapított, így jött létre a Rózsafüzér Társulat, a Szent Mónika Közösség, a Jézus szíve Imaközösség, a Biblia kör, a Szeretetláng Imacsoport, a Házas Hétvégés Csoport. Bevezette a diákmisét, az ifjúsági hittant, melynek célja a plébániához tartozó fiatalok, kisgyerekek bevonása a hitéletbe.

Forrás: Pécsi Önkormányzat