Kopjafa őrzi a Mecsekben a közúti balesetekben elhunyt motorosok emlékét

2021. július 24. szombat 09:19

Kopjafa őrzi a Mecsekben a közúti balesetekben elhunyt motorosok emlékét

Pénteken került a helyére az a kopjafa a Mecsek-pihenőnél, amit a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület állított a közlekedési balesetekben elhunyt motorosok emlékére. A céljuk, hogy így hívják fel társai figyelmét arra, mennyire törékenyek, s így talán egy kicsit lassabban gurulnak tovább.

 

Facebook-oldalukon azt írták :

"Egy megbeszélésen merült fel a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság részéről, hogy megyénk egy motorosok által sűrűn látogatott, problémás útvonalára helyezzünk ki bármi olyan figyelemfelkeltő dolgot, amit, ha motorosok meglátnak, talán egy kicsit átgondolják mennyire sebezhetők vagyunk, mi, motorosok, óvatosabban gurulnak tovább, és ha ezzel 1-gyel kevesebb motorostársunk szenved közúti balesetet, már hasznos volt munkánk!
 
Így a kopjafa mellet döntöttünk. A helyszín a motorosok által sokat látogatott 66-os út, Mecsek pihenő lett javaslatuk alapján, mint kiemelten balesetveszélyes útszakasz.
 
Nekiláttunk, engedélyeket kértünk, terepet rendeztünk, előkészítettük a helyet a kopjafa felállításához, hogy méltó helyre kerüljön.
 
A terveink megvalósításához segített nekünk és nagyon köszönjük a pécsi Orgonaépítő Manufaktúra csapatának, akik elkészítették a kopjafa minden részletét a közös tervek alapján.
 
A héten már az utolsó simítások voltak a helyszínen.
 
És jött az utolsó előtti lépés az emlékhelyen felállítandó oszlop felszentelése, megáldása amit az egyház megye képviseletében főtisztelendő Wigand István, bonyhádi plébános úr szívesen elvállalt a szombati „nyitó” guruláson.
 
Munkánk végére értünk, a mai nap felállítottuk minden Dél-Dunántúli motoros nevében, elhunyt motorostársaink emlékére a DDME emlék kopjafát.
 
Tudjuk, hasonló dolgok már vannak, de ha ezzel, ahogy a baleset-megelőzési szakemberek mondták és ahogy mi is gondoljuk, kevesebb motorosbaleset lesz, már jó munkát végeztünk."
 

 

EQM