Komlói siker született az online zenei játékon

2018. január 10. szerda 18:30

Komlói siker született az online zenei játékon

A Kodály-emlékév tiszteletére országos online zenei játékot szervezett a Hírös Agóra Nonprofit Kft. Kodály nyomában címmel. A komlói Kodály Zoltán Katolikus Ének-zenei Általános Iskola csapata a verseny második fordulójának győztese lett. 

Az ünnepélyes díjátadó gálaműsor december 15-én volt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, amelyen a komlói iskola három nyolcadikos tanulója, Haraszti Cecília, Zsoldos István, Kósa Márton képviselte a csapatot.

A versenyre a gyerekek egy ismert Kodály-dallamra írt új szöveggel, énekkel és tánccal készültek, a produkciót a kecskeméti díjátadón óriáskivetítőn csodálhatta a közönség. A győzteseket és a jelenlévő vendégeket Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere is köszöntötte.

A nyeremény része volt egy egész hétvégére szóló meghívás Kodály szülővárosába, ahol az iskolát képviselő tanulók csatlakoztak az este 18.00 órakor kezdődő Énekel a világ! kezdeményezéshez, amelynek célja az volt, hogy minél többen énekeljék egyszerre, egy időben, a világ számtalan pontján ugyanazt a Kodályhoz köthető két dalt, a Röpülj pávát és az A juhászt. Az este pedig Bogányi Gergely zongoraművész koncertjével zárult.

Forrás: PEM