Kitűzték a babazászlót a Megyeházára, a baranyai önkormányzat is kiáll a családok mellett

2020. szeptember 02. szerda 16:17

Kitűzték a babazászlót a Megyeházára, a baranyai önkormányzat is kiáll a családok mellett

A Baranya Megyei Önkormányzat is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez, a cél itt,  Baranyában is az, hogy a családok gyarapodjanak, a vágyott gyermekek megszülessenek.

 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a múlt héten fordult felhívással a magyarországi önkormányzatokhoz, a babazászló kitűzését kérve.

 

Azt kérték a településvezetőktől, hogy így ünnepeljék meg a gyerekeket, a gyerekáldást. "A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak ötpárti támogatottsága van, tehát a vágyott kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum" - idézték Skrabski Fruzsinát, a mozgalom elnökét.

Az akció lényege, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, tegye ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót.

- A zászló kitűzése értékválasztást is jelent, kiállást a magyar családok mellett - nyilatkozta Őri László megyei elnök azt követően, hogy kihelyezte a babazászlót a Megyeháza épületére. 

 

EQM