Kiakadtak a pécsiek a Mandulás tervezett beépítése miatt - Feliratokkal is tiltakoznak

2021. április 10. szombat 14:20

Kiakadtak a pécsiek a Mandulás tervezett beépítése miatt - Feliratokkal is tiltakoznak

Néhány napja került nyilvánosságra, hogy arról dönthet a balliberálisok által eluralt pécsi önkormányzat a közeljövőben, hogy az eddigi előírásokkal szemben jóval nagyobb mértékben és a korábbi szállófunkció helyett lakóingatlanok, "luxus lakópark" létrehozására is alkalmassá váljon az egykori Mandulás kemping területe. Pécsi politikusok és polgárok is tiltakoznak az elképzelés ellen.

 

Az egykori kemping környékén pénteken jelent meg az első, a terv elleni tiltakozást kifejező felirat, majd szombaton újabbak és újabbak is készültek.


Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, szerinte elfogadhatatlan, hogy a háromhektáros egykori Mandulás kempingben megépüljön a csaknem harminc lakásosra tervezett lakópark.

Közölte, a jelenleg magántulajdonban álló, körbekerítetlen, így a kiránduló pécsiek és a turisták által is látogatott telek Natura 2000 természetvédelmi területen fekszik, azon több száz fa áll, így sokkal inkább a természetnek kellene - akár turisztikai céllal - visszaadni, semmint "luxuslakások miatt letarolni".

A politikus azt mondta: az ÖPE - várhatóan a Mecsek-oldalért aggódó pécsiekkel együtt - a jövőben mindent meg fog tenni a döntés, illetve a beruházás megakadályozásáért, mert szerintük az elképzelések a közérdekkel szemben állnak, azok pusztán üzleti és magánérdekeket szolgálnak.

Kővári János hozzátette: a kemping területének átminősítése és a tervezett beruházás egy "szocialista biznisznek tűnik", mert a telket birtokló Amandula Kft.-t tulajdonló cégek vezető tisztségviselői, képviselői között Puch László egykori MSZP-s pártpénztárnok, országgyűlési képviselő családtagjai és bizalmasai vannak.

A rendszerváltás előtt közösségi tulajdonban, azt követően magánbefektetői kézben lévő, mintegy harmincezer négyzetméteren, a mecseki parkerdőben fekvő Mandulás kemping csaknem húsz éve zárt be.

 

M. B.