Kiadta Szakács László útját az MSZP - Nem támogatják képviselőjelölt-jelöltségét

2021. június 16. szerda 16:40

Kiadta Szakács László útját az MSZP - Nem támogatják képviselőjelölt-jelöltségét

Nem pihennek a balliberálisok: kedden a Gyurcsány-párt keltett még saját szimpatizánsaik egy részében is meghökkenést azzal, hogy visszahívták Bognár Szilviát Pécs alpolgármesteri posztjáról, szerdán az MSZP közleményben tudatta, hogy már nem támogatják Szakács László képviselőjelölt-jelöltségét. 

 

Azt nem közölték, hogy indítanak-e mást helyette vagy az "összefogás" (ha van még ilyen) egy másik jelöltjét támogatják-e majd az előválasztáson. 

Azt sem lehet tudni, Szakács László így is elindul-e az előválasztáson. 

Az alább teljes egészében olvasható közleményből egyébként arra lehet következtetni, az verhette ki a szocialistáknál a biztosítékot Szakács esetében is, hogy esetleg "más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket" - magyarán más párthoz vagy frakcióhoz csatlakozna megválasztása esetén.

Íme, a közlemény: 

"Szolgálati közlemény

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége mai ülésén újra hitet tett a 2022-es kormány és korszakváltás szükségessége mellett. Azt akarjuk, hogy - a demokrata választási szövetség tagjaival együtt - szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarországot hozzunk létre.

Ennek érdekében az a célunk, hogy a demokrata választási szövetség előválasztásán minél több olyan jelölt váljon közös képviselőjelöltté és a Fidesz kihívójává, akiknek velünk együtt ez a célja, és hitelesen képviselik programunkat. Természetes szövetségesünkkel a Párbeszéd Magyarországért Párttal ezért indítunk közös jelölteket, és ezért állítottunk közös miniszterelnök-jelöltet az előválasztáson.

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat - amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül -, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket.

De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk, és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti.

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége ezért a mai napon, egyhangú határozatával döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről. Ugyancsak egyhangú határozat született arról, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonja előválasztási jelöltjét.
Elveinket és céljainkat következetesen képviseljük. 

M. B. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán (archív)