Nyőgéri Lajos lemondott, Bognár Szilviát visszahívják - Teljes káosz a városvezetésben

2021. június 15. kedd 09:56

Frissítve: 2021. június 15. kedd 13:50

Nyőgéri Lajos lemondott, Bognár Szilviát visszahívják - Teljes káosz a városvezetésben

Kedden a járvány miatti kényszerszünet után ismét összeült a pécsi közgyűlés, ahol peregnek is az események: új alpolgármesterei lehetnek Pécsnek.

 

A Péterffy Attila által kinevezett, MSZP-s alpolgármester az ülés előtt bejelentette lemondását, ugyanakkor kiderült, hogy folytatná a munkát. Ez azt jelenti, hogy szavazhatnak a személyéről. 

A Gyurcsány-párt pécsi frakcióvezetője, Kunszt Márta bejelentette, párttársa, Bognár Szilvia helyett Zag Gábort javasolja alpolgármesternek. 

A jelenlegi állás szerint tehát a pécsi káoszkoalíció két alpolgármestert is elveszíthet a háromból. 

Kérdés, sikerül-e Zag Gábor megválasztásához elegendő szavazatot gründolniuk az őt támogatóknak, ugyanis a hírek szerint ezt nem biztos, hogy a többség támogatja, elsősorban a Momentum képviselői ellenzik az ötletet.

Az ülésen - mindössze 14 igen szavazattal, vagyis a balliberálisok sem voksoltak egységesen - döntöttek az szervezeti és működési szabályzat módosításáról, konkrétan arról, hogy a jövőben egy újabb főállású polgármestere lehessen Pécsnek. Péterffy szerint erre azért van szükség, mert a járvány miatt megnövekedtek a szociális és egészségügyi területet felügyelő alpolgármester feladatai. 

Tehát, ha Nyőgéri alpolgármesteri pozícióját megszavazzák, a jövőben már főállásban láthatja el a munkáját.

A zűrzavar tehát fokozódik, a régi-új alpolgármesterekről később szavaznak.

A Bognár Szilvia visszahívásáról szóló előterjesztés kapcsán Péterffy Attila többek között azt mondta, nem volt harmonikus a vele való viszonya, s a DK-n belül is megingott iránta a bizalom. Magyarán az alpolgármesternek párttársaival is vitái voltak.

Bognár Szilvia úgy fogalmazott, méltósággal várja az ítéletet, s ha leváltják, nagyobb hangsúlyt fektet a jövőben képviselői munkájára.

Titkos szavazással döntenek, ami el is kezdődött.

14 igen, 10 nem szavazattal eldőlt, hogy Bognár Szilvia megbízatása megszűnt.

Ezt követően most arról szavaznak, szintén titkosan, hogy Péterffy Attila javaslatára Nyőgéri Lajos és Zag Gábor alpolgármesterek legyenek-e.

És lőn:

Nyőgéri Lajosra 14-en szavaztak igennel, 10-en nemmel tehát megválasztották csakúgy, mint Zag Gábort. Rá 14-en voksoltak igennel, heten nemmel, hárman tartózkodtak.

 

 

EQM