Kétmilliós adományt kaptak a pécsi covid osztály dolgozói

2021. április 02. péntek 07:29

Kétmilliós adományt kaptak a pécsi covid osztály dolgozói

A Pécsi Rotary Club emléklappal és pénzadománnyal köszönte meg a napokban a PTE Klinikai Központ Sebészeti Klinika Covid Osztályára vezényelt munkatársainak áldozatos munkáját. A 38 dolgozó összesen kettőmillió forint pénzadományának forrása pécsi, baranyai vállalkozások, magánszemélyek és a Pécsi Rotary Club volt. 

 

Soha nem látott összefogásra késztette az országot a fogjunkössze.hu kampány, melynek megálmodója dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. A weboldal életre hívásának célja a covidellátásban elkötelezetten dolgozók és családtagjaik mindennapjainak könnyebbé tétele pénz, étel-ital, eszközök, élmények és rekreációs tevékenységek adományozásával.

A kampány fő támogatója és egyben egyik legfontosabb háttérszereplője a Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége. A jótékonysági akciókban való sok évtizedes tapasztalatuk, hitelességük most is garancia arra, hogy az adományok minden címzetthez eljussanak.

Dr. Ficzere Andrea, prof. dr. Vereczkei András, a Sebészeti Klinika igazgatója, valamint a támogatók és a támogatottak voltak a klub online ünnepségének meghívottjai.

EQM